Peste 78.000 de oameni s-au înscris pentru a pleca pe Marte definitiv

0

Deși nu este un plan de viață tipic, peste 78.000 de oameni s-au înscris pentru șansa de a fi selectați pentru a merge pe Planeta Roșie. O companie olandeză, Mars One, a început să primească aplicații acum două săptămâni de la voluntari care vor să fie antrenați ca astronauții.

Plecarea spre Marte e planificată pentru 2022, iar aterizarea pentru șapte luni mai târziu, în 2023. Partea cea mai interesantă a călătoriei este că aleșii nu se vor mai întoarce. “Cu peste 78.000 de aplicanți în două săptămâni, acesta pare să fie cel mai dorit job din lume”, spune Bas Lansdorp, co-fondatorul companiei.

Oricine cu o vârstă peste 18 ani poate aplica, plătind o taxă în funcție de cât de bogată e țara de unde provine. În Statele Unite, taxa e de 38 de dolari. Până acum s-au strâns între 390.000 de dolari și 5.850.000 de dolari.

Obiectivul companiei este de a strânge jumătate de milion de aplicații. Înscrierile au venit până acum din toată lumea, iar organizatorii expediției încep etapa de selecție pentru a alege un grup de 24 de oameni care intră în etapa de reality show a competiției. După reality show vor rămâne patru finaliști, deciși de votul publicului. Candidații selectați pentru colonizarea Planetei Roșii vor fi antrenați timp de opt ani.

Spectatorii vor alege, astfel, cine va fi prima echipa care va părăsi Pământul definitiv. Până în 2033, colonia de pe Marte va ajunge la 20 de oameni.

Sursa: Daily Mail


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger