Peste 700 de voluntari plantează copaci în acest week-end

0

Peste 700 de voluntari plantează în acest week-end stejar roşu, stejar tip „cer”, salcâm, plop american şi paltin pe 4.5 ha în judeţele Ialomiţa (Armăşeşti, Feteşti şi Bucu), Timiş (Remetea Mare), Mehedinţi (Vânju Mare) şi Argeş (Budeasa).

Plantarea are loc la o săptămână după ce peste 300 de voluntari au plantat peste 10.500 de puieți pe o suprafață de 3,30 ha în județele Timiș și Ialomița. Plantările, coordinate de asociația Ecoassist, pregătesc mișcarea națională de împădurire care are loc în toamna acestui an.

Acțiunile de pregătire vor continua și se vor încheia pe 9 aprilie în Timiș și pe 16 aprilie în Brașov. Organizatorii își propun ca, în toamnă, să planteze câte o pădure în fiecare județ.

Mişcarea naţională de împădurire este organizată sub sloganul „Plantăm fapte bune în România!” în contextul Anului Internaţional al Pădurilor (stabilit de Adunarea Generală ONU) cât şi al Anului European al Voluntariatului (stabilit de Comisia Europeană). Proiectul are ca obiective principale realizarea unei hărţi a zonelor despădurite din România, realizarea unei campanii de conştientizare privind importanţa pădurilor cât şi realizarea unei acţiuni de împădurire la nivel naţional.

Foto: Flickr / Ella’s Dad

Citiți și:

Peste 10.000 de copaci plantați într-o zi în Ialomița și Timiș

64.000 de copaci plantați în 15 minute

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger