Peste 40.000 de vizitatori la Atelierul de fapte bune

0

Peste 40.000 de persoane au vizitat pe 21 şi 22 mai ONGFest, Festivalul Asociaţiilor şi Fundaţiilor sau Atelierul de fapte bune, cum a fost numit anul acesta cel mai de amploare eveniment dedicat ONG-urilor din România, organizat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Timp de două zile, aleile parcului Herăstrău, din apropierea intrării Charles de Gaulle, au fost animate de activităţile organizate de cei peste 190 participanţi. Organizaţii neguvernamentale din România şi Polonia, Bulgaria, Norvegia, Lituania, Slovacia, Ungaria, Republica Moldova și Kosovo, instituţii publice şi companii responsabile social au prezentat trecătorilor cum îi pot ajuta sau cum se pot implica, alături de ei, pentru schimbarea în bine a lumii în care trăim.

Anul acesta ONGFest s-a desfăşurat sub tema “inovării civice”. A vorbit despre ONG-urile care caută permanent soluţii pentru problemele societăţii, de cele mai multe ori cu resurse reduse. Despre cei vizionari, visători, ce au îndrăznit să creeze noi soluţii noi pentru îmbunătăţirea vieţii lor şi a celor din jur.

ONGFest 2016 a reprezentat, pe scurt: aproximativ 42.000 de vizitatori, 193 de participanţi expozanţi şi mai bine de 750 de participanţi la traseul cu premii “Meşter de fapte bune”. În acelaşi timp, participanţii la festival au organizat peste 80 de ateliere de educaţie nonformală, mai bine de 40 de dezbateri şi 35 de momente artistice în timpul celor două zile. Au demonstrat în acest fel cum faptele bune se pot face mult mai bine împreună.

Ca în fiecare an, domeniile de activitate ale organizaţiilor participante au fost diverse. Începând de la protecţia drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, a minorităţilor sexuale, consumatorilor de drog şi lucrătoarelor sexuale, până la implicare civică, educaţie şi protecţia mediului. Educaţia a fost domeniul cel mai bine reprezentat de către participanţi, urmat de social, tineret şi sănătate.

ONGFest a fost co-finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger