Peste 35 de milioane de oameni trăiesc azi în sclavie

0

Sclavia ar trebuie să fie doar o parte întunecată a istoriei, dar ea există și astăzi și chiar într-o proporție corvârșitoare. Aproape 36 de milioane de adulți și copii din toată lumea sunt sclavi, inclusiv în Statele Unite, unde sunt aproximativ 60.000 de sclavi.

 

3687230489_ceea3cce0d_z

 

Deși statisticile sunt șocante, ele acoperă doar o parte a ororilor din societatea modernă. Un om din 200 este sclav în zilele noastre, iar țările unde situația este cea mai gravă sunt India, Qatar, Haiti, Uzbekistan și Mauritania.

India: 14.285.700 de sclavi

India se află pe locul cinci în topul țărilor în ce privește procentul de sclavi din populația totală, dar este pe primul loc în ce privește numărul de sclavi. Rambho Kumar a fost intervievat de organizația Free the Slaves în 2005, când avea 13 ani. El era unul din acești 14 milioane de sclavi. Muncea 19 ore pe zi, țesând covoare la război. După moartea tatălui, mama sa a fost convinsă să îl vândă proprietarului războiului pentru un pic mai mult de 11 dolari pentru a face rost de bani pentru familie, cu promisiunea că vamerge la școală cât va lucra. Niciuna dintre cele două promisiuni nu a fost respectată. Când îi curgea sânge din degete, stăpânul îi băga degetele în ulei încins și apoi i le aprindea cu un chibrit pentru a opri sângerarea. Când făcea o greșeală, era bătut. Kumar a fost salvat, dar a rămas cu mari traume. El a spus că vrea să devină paznic pentru a se asigura că niciun copil nu mai ajunge sclav.

Qatar: 29.400 de sclavi

Qatar a crescut de la locul 96 la locul 4 în topul sclaviei într-un singur an, mai ales din cauza politicii de import de forță de muncă pentru construcția proiectelor gigantice de construcții și pentru a servi familia conducătoare. Țara a fost acuzată de sclavie promovată de stat, aducând mii de muncitori nord-coreeni pentru construcțiile dedicate Cupei Mondiale din 2022. Muncitorii au primit mai puțin de 10% din salariile lor când au plecat acasă, iar regimul de la Pyongyang a primit restul de 90%. Unii muncitori nu au primit deloc compensații, deși au muncit trei ani. Potrivit International Trade Union Confederation, neplata este ultima grijă pentru aproximativ 4.000 de oameni care mor în timpul construcțiilor până să înceapă Cupa Mondială.

 

3976618293_85aa9b4dfa_z

 

Haiti: 237.700 de sclavi

Cam-Suze a devenit sclavă pentru prima dată la vârsta de 6 ani. Se trezea la 4 dimineața pentru a duce copiii familiei stăpâne la școală, dar ea nu avea voie să ia parte la lecții. Munca ei mai consta și în transportarea căldărilor cu apă de la o sursă aflată la o distanță de aproape două ore. Zilele ei, presărate cu bătăi, se terminau la 1 noaptea. Sclavia în rândul copiilor este o problemă prevalentă în Haiti, unde 80% din populație trăiește în sărăcie, iar demografia este în creștere. Multe mame își trimit copiii către alte familii pentru că nu își permit să îi crească. Din păcate, mulți dintre copii ajung în aceeași situație ca și Cam-Suze.

Uzbekistan: 1.201.400 de sclavi

Uzbekistanul este al cincilea producător de bumbac din lume, o poziție la care a ajuns pe spatele numeroșilor săi muncitori. Mai mult de un milion dintre muncitori au sub 18 ani. Adolescenții sunt scoși din școală și obligați să-i ajute pe agricultori să atingă țintele naționale. Și copiii de șapte ani muncesc pe câmp în sezonul recoltei. Guvernul uzbek obligă sute de mii de oameni să munceacă la culegrea bumbacului. În timpul recoltei, școlile sunt închise și mulți dintre muncitori nu pot aunge la locurile lor obișnuite de muncă.

 

3893566420_891295bdf2_z

 

Mauritania: 155.600 de sclavi

O persoană din 25 este sclavă în Mauritania. Țara este ultima din lume care a abolit sclavia, în 1981 și nu au incriminat practica scalviei până în 2007. Moulkheir Mint Yarba a fost intervievată de CNN despre viața ei ca sclavă. Ea s-a născut sclavă, muncind zi și noapte fără a fi plătită. Abia își cunoștea tatăl, iar pe mama sa nu o cunoștea deloc și era complet la dispoziția stăpânului. Toți copiii ei, rezultați din agresiunile sexuale ale stăpânului, au fost, de asemenea, născuți în sclavie. “Eram ca un animal trăind cu animale”, spunea femeia ajunsă la vârsta de 40 de ani.

Potrivit Time, sclavia modern contribuie la producerea a cel puțin 122 de bunuri în 58 de țări. Deși reprezintă doar 0,5% din populația lumii, ei joacă un rol important în economie.

Sursa: mic.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger