Peste 300 de oameni au alergat pentru păduri

1

Asociația ViitorPlus pune la cale noi plantări de copaci în această toamnă. Sezonul a început deja cu o plantare în județul Teleorman și continuă cu alte șase plantări în Teleorman și Călărași, pe datele de 10, 11, 17, 18 și 24 noiembrie.

În prezent, ecologiștii recrutează oameni interesați de această cauză, care vor să contribuie la refacerea fondului forestier al țării. Sute de oameni și-au demonstrat deja solidaritatea cu organizațiile care plantează copaci, alergând la Crosul Pădurii, în week-end-ul care s-a încheiat, organizat de ViitorPlus cu scopul de a strânge fonduri pentru plantările de toamnă.

Aproape 300 de persoane au alergat la maratonul de 10 kilometri, iar copiii s-au întrecut la proba lor specială. Chiar și mame cu bebeluși s-au înscris la startul pentru cursa lor specială. Prin taxa de participare, aceștia au contribuit la realizarea plantărilor.

Banii s-au strâns pentru Pădurea Copiilor, o pădure în cadrul proiectului “Adoptă un copac!” al organizației ViitorPlus. Ecologiștii își propun să planteze câte un puiet pentru fiecare nou-născut din România.

În  ultimul secol suprafața de teren acoperită cu pădure din România s-a diminuat la jumătate, iar terenurile agricole degradate au ajuns să ocupe în prezent o suprafață uriașă de ~3 milioane de ha (conform Strategiei Naţionale de Dezvoltare Durabilă). Pentru a remedia problema fondurile publice sunt insuficiente, iar finanțările europene nu ar ajunge decât pentru împădurirea a 2% din această suprafață. Așadar, trebuie să existe soluții şi din partea sectorului privat.

Dacă vrei să te implici în campania de plantări, găsești toate detaliile despre organizare pe Facebook. De asemenea, poți afla de pe site-ul organizației toate modalitățile prin care te poți implica în refacerea fondului forestier.


Un comentariu

  1. Multumim de articol si de promovare. As dori insa sa treceti numarul de persoane care au alergat la Cros 650 in total pentru ca si sunt parte din alergarea noastra. Cu fiecare pas al lor ne-am apropiat de un nr mai mare de puieti.
    Multumim

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger