Peste 30 de milioane de oameni au fost relocați anul trecut din cauza schimbărilor climatice

0

Peste 30 de milioane de oameni au fost relocați anul trecut din cauza dezastrelor legate de vreme și de mediu în Asia, iar experții avertizează că problema se va agrava pe măsură ce schimbările climatice se accentuează.

Zeci de milioane de oameni vor mai fi relocați în viitor din cauza efectelor schimbărilor climatice, printre care creșterea nivelului mării, inundații, secete și reducerea productivității agricole. Acest lucru se va întâmpla în regiuni din Asia, iar guvernul trebuie să se pregătească pentru aceste probleme, avertizează Banca Asiatică pentru Dezvoltare.

Costurile vor fi mari, aproximativ 40 de miliarde de dolari va costa adaptarea. Măsurile de protecție se întind de la diguri la replantarea mangrovelor care ajută la ameliorarea impactului furtunilor.

Problema migrației din cauza schimbărilor climatice este, încă, la un nivel scăzut, dar este foarte posibil ca aceasta să crească în anii următori și se poate ajunge chiar la conflict, dacă oamenii sunt forțați să migreze pe distanțe lungi, avertizează Robert Dobias, reprezentant al Băncii Asiatice pentru Dezvoltare.

Zonele cele mai vulnerabile sunt insulele la joasă altitudine precum Maldivele. Ministrul mediului din Maldive a spus că populația din toate insulele arhipelagului a fost nevoită să se mute. Dar și orașele costale din țările în curs de dezvoltare vor avea de suferit din cauza intensificării furtunilor, ca în Bangladesh care se confruntă cu inundații grave.

Foto: Flickr / Wonderlane

Sursa: Guardian


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger