Peste 200 de milioane de consumatori de droguri în toată lumea

0

Peste 200 de milioane de oameni din toată lumea consumă droguri precum marijuana, amfetamine, cocaină și opioide, în fiecare an. Numărul înseamnă că o persoană din 20 cu vârsta între 15 și 64 de ani consumă droguri.

Cercetătorii australieni au estimat că aproximativ 203 milioane de oameni consumă marijuana, 56 de milioane consumă amfetamine, 21 de milioane consumă cocaină și 21 de milioane folosesc opioide precum heroina. Numărul consumatorilor este cel mai ridicat în țările dezvoltate.

“Politicile inteligente ca răspuns la problema drogurilor au nevoie de date mai bune pentru prevalența diferitelor tipuri de droguri și a daunelor pe care le provoacă la nivel global. Această nevoie este urgentă în mod special în țările cu venit ridicat unde consumul este mai mare și în țările cu venit mediu și scăzut unde se găsesc zonele de producție”, se arată în raportul publicat în Lancet.

Numărul estimat de cercetători nu îi include pe consumatorii de ecstasy, de droguri halucinogene, de inhalanți sau steroizi anabolizanți. Raportul mai notează că se înregistrează un număr crescut de consumatori de droguri injectabile. Această practică este o cauză importantă de transmitere a virusului HIV și hepatitei C.

Drogurile sunt responsabile, în total, pentru scurtarea vieții cu 13 milioane de ani a utilizatorilor din toată lumea. Un raport din 2000 a Organizației Mondiale a Sănătății atribuia 241.000 de decese anuale consumului de droguri, un număr dublu față de 1990.

Foto: Flickr / bjorn 512

Sursa: ABC News


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger