Peste 150 de proiecte cu impact în comunități, înscrise la Gala Societății Civile

0

152 de proiecte și 14 programe, de la organizații din România, cu impact atât la nivel local, național, cât și internațional, însumează 166 de povești care se alătură celorlalte inițiative care au scris istoria Galei Societății Civile în ultimii 15 ani și care au schimbat România.

Cele mai multe proiecte au fost înscrise la secțiunea Originalitate, respectiv 24, această secțiune fiind urmată îndeaproape de Educație, Învățământ, Cercetare și Sănătate, cu câte 23 de proiecte și de Proiecte și Campanii de Voluntariat, cu 22 de proiecte înscrise.

”Societatea Civilă nu este o entitate abstractă, ci este fiecare dintre noi atunci când avem o inițiativă în beneficiul altor oameni sau în slujba unei cauze sociale. Ca în fiecare an, ne-am dorit să aflăm direct de la reprezentanții societății civile cum și ce au schimbat în bine în ultimii ani. Gala Societății Civile mulțumește tuturor celor care de 15 ani, de 10 ani, de 5 ani sau poate doar de 1 an au decis că investiția în Bine este cea mai mare și mai importantă investiție pe care o poate face cineva vreodată”
Florentina Loloiu, Director Programe – Fundația Gala Societății Civile.

Cele 166 de proiecte și programe au intrat sub lupa a 52 de jurați, printre care se numără Aurora Liiceanu, Cătălin Ștefănescu, Prințesa Marina Sturdza, Dan Perjovski, Irina-Margareta Nistor, Violeta Alexandru, Ligia Deca, Marian Voicu, Mircea Toma, Vintilă Mihăilescu, Cristian China Birta, Liana Alexandru, Vlad Voiculescu, Ionuț Țața, Tudor Mușat. Sunt doar o parte dintre specialiștii in implementarea și evaluarea proiectelor, cercetătorii, sociologii, jurnaliștii, liderii și formatorii de opinie ai societății civile și ai sectorului asociativ, consultanți în CSR, comunicare, corporate affairs și community affairs, care până în data de 15 mai vor evalua cele 166 de proiecte înscrise la cea de-a XV-a ediție a Galei Societății Civile.

Pentru mai multe detalii despre Gala Societății Civile 2017, vizitați www.galasocietatiicivile.ro

Gala Societății Civile 2017 în cifre:

Număr total de proiecte și programe înscrise în competiție & forma de organizare

# 152 de proiecte & 14 programe
# 119 reprezentanți ai societății civile
# 114 organizații non-profit, neguvernamentale
# 4 grupuri de inițiativă & 1 persoana fizică

Statistici / județe participante

# 68 de reprezentanți din București și 6 din Ilfov (Chiajna, Corbeanca, Mogoșoaia, Snagov);
# 6 ONG-uri din Brașov (Brașov, Săcele, Viscri), 6 ONG-uri din Cluj (Cluj-Napoca), 5 organizații din Iași (Iași, Miroslava), 5 organizații din Timiș (Timișoara), 4 organizații din Mureș (Sighisoara, Tg. Mureș), 3 organizații din Maramureș (Baia Mare), 2 organizații din Constanța (Constanța), 2 ONG-uri din Galați (Galați, Nicorești), 2 organizații din Republica Moldova (Chișinău, Vorniceni).
# Câte un ONG din Alba (Alba Iulia), Bacău (Bacău), Bihor (Oradea), Botoșani (Frumușica), Dâmbovița (Târgoviște), Dolj (Craiova), Hunedoara (Deva), Neamț (Tg. Neamț), Suceava (Ciumârna), Vaslui (Bârlad).

Statistici arie de implementare a proiectelor

# 81 de proiecte implementate la nivel național
# 30 de proiecte la nivel local
# 29 de proiecte la nivel regional
# 14 proiecte la nivel internațional
# 12 proiecte la nivel județean. 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger