Peste 100 de miliardari vor să doneze minim jumătate din avere în scopuri filantropice

0

Giving Pledge (Jurământul Dăruirii) este o inițiativă lansată în 2010 de Warrent Buffet și Bill Gates, doi dintre cei mai bogați oameni ai lumii, prin care aceștia îi invită pe marii deținători de capital să doneze cel puțin jumătate din bani spre cauze umanitare, fie în timpul vieții, fie prin testament. De curând, 10 noi miliardari s-au alăturat acestei inițiative, care numără în prezent 137 de donatori din 14 țări.

926083-bill-gates

“Când am lansat Giving Pledge în urmă cu câțiva ani, nu aveam nici cea mai vagă idee câți oameni vom aduce alături de noi,” a spus într-un comunicat de presă Bill Gates, care, alături de soția lui, Melinda Gates, conduce una dintre cele mai inovatoare fundații, implicată în numeroase cauze și proiecte de cercetare. Soții Gates, alături de Warren Buffet, al treilea cel mai bogat om din lume în 2015, care a promis să doneze prin Giving Pledge 99% din averea lui, în scopuri filantropice, au primit de curând adeziunea altor 10 miliardari, pentru a susține eforturile proiectului umanitar.
Printre aceștia, se numără Judy Faulkner, CEO al companiei EPOR, care comercializează sisteme electronice pentru baze de date din domeniul sănătății. Potrivit Forbes, averea ei e estimată la 2,6 miliarde de dolari, din care Faulkner a promis să doneze 99%. Un alt nou donator este Brad Keywell, afacerist și fondator al Future Founders, care urmărește cultivarea spiritului antreprenorial în Chicago. Hamdi Ulukaya, care a lansat în 2007 compania Chobani, producătoare de iaurt, și- pus la rândul lui la bătaie mare parte din cei 1,4 miliarde de dolari agonisiți. Un alt donator asociat Giving Pledge este Sir Ian Wood, scoțianul care, după ce a strâns o avere considerabilă (cotată acum la 1,7 miliarde de dolari) în afaceri cu petrol din Marea Nordului, s-a apucat de investiții în agricultură în Africa Sub-sahariană. De asemenea, Gordon Gund, care deține o firmă de investiții în New Jersy, a anunțat că alături de soția sa, va dona o sumă consistentă.
Mai multe informații despre ceilalți donatori din cadrul Giving Pledge puteți afla de pe site-ul oficial al inițiativei: givingpledge.org.
Sursa: CNN

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger