Peste 1 500 de români au protestat în 9 oraşe față de uciderea câinilor vagabonzi

5

Sâmbătă, 29 octombrie, a avut loc o amplă acţiune naţională de protest față de proiectul de lege 912/2007 în forma propusă de PDL, ce vizează situaţia câinilor fără stăpân şi se doreşte a fi supus votului deputaţilor la începutul săptămânii viitoare.

La proteste au participat peste 1500 de români în: Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Râmnicu-Vâlcea, Botoşani, Constanţa, Iaşi, Bacău, Sibiu. Deviza a fost „Nu mai vreau câini în stradă – DA Sterilizării, NU Uciderii”.

Participanţii au avut buzele acoperite cu bandă adezivă în semn de solidaritate cu animalele fără stăpân a căror “voce” nu s-a făcut auzită de catre factorii decizionali din România şi ca simbol al abuzului şi atrocităţilor la care ar da naştere proiectul legislativ în formula propusă de PDL în cazul in care acesta ar fi adoptat.

Protestatarii au expus mesaje: “Nu mai Vreau Câini în Stradă”, “Spun DA Sterilizării/ NU Uciderii”, “Stop Abandonului”, “Adoptă un Prieten”.

Acţiunea a durat aproximativ 15 minute, iar scopul acestui manifest a fost promovarea soluţiilor sustenabile şi a măsurilor civilizate în gestionarea eficientă şi reducerea numărului de câini de pe stradă, educaţia populaţiei, responsabilizarea.

Se ignoră cu bună-ştiinţă faptul că uciderea în masa timp de 10 ani nu a adus niciun rezultat în stradă, se ignoră  rezultatele studiului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, prin care O.M.S. Geneva a concluzionat că unica soluţie pentru controlul populaţiei canine este sterilizarea şi nu “programele de eutanasiere a câinilor care sunt atât ineficiente, cât şi costisitoare”, se ignoră decizia Parlamentului European, care, prin adoptarea, în 13 octombrie 2011, a Declaraţiei scrise nr. 26, impune sterilizarea, identificarea, înregistrarea ca metode de gestionare a populaţiei canine. Având în vedere aceste evidenţe, precum şi zecile de milioane de Euro “cheltuite” până în prezent pentru “gestionarea” câinilor în “adăposturile” primăriilor (pentru adăpostire, hrană, sterilizare, identificare, eutanasie, incinerare) în care. în fapt. câinii nu sunt hrăniţi, nu sunt trataţi, nu sunt sterilizaţi, iar uciderea se face prin metode crude, ilegale, este incontestabil că uciderea în masă este o afacere extrem de profitabilă pentru toţi cei implicaţi direct sau indirect.

Organizatorii actiunii au fost Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA), Asociaţia PetHope Timişoara,  Asociaţia G.I.A Bucureşti,  Asociaţia NUCA Cluj,  Asociaţia ADOR Botoşani, Asociaţia AnimalLife Sibiu, Asociaţia A Doua Şansă Vâlcea, Asociaţia Prieteni Necuvântători Bacău, voluntari din Iaşi şi Constanţa, alături de www.adoptiicaini.ro.

Peste 43 000 de români au semnat Petitia FNPA pe www.FNPA.ro

În cadrul campaniei au mai fost organizate în toată ţara:

38 de acţiuni directe de protest;

circa 42 de târguri de adopţie;

numeroase acţiuni de lobby şi advocay.

Peste 10 000 de câini sunt promovaţi online pe www.adoptiicaini.ro, dintre care peste 7 000 au fost adoptaţi.

Linkuri utile:

LINK FOTO ACŢIUNE Timişoara : http://www.opiniatimisoarei.ro/flashmob-pentru-sterilizarea-cainilor-piata-unirii-din-timisoara-iubitorii-de-animale-nu-se-lasa-si-continua-sa-lupte-impotriva-eutanasierii-patrupedelor/29/10/2011

LINK Video Acţiune Sibiu: http://www.youtube.com/watch?v=nVyx63Qsmuk

Site-uri:

www.fnpa.ro

www.adoptiicaini.ro

 

Foto: Opiniatimisoarei.ro


5 comentarii

  1. Chiar nu am fost mușcată niciodată de nici un câine.
    În mod normal câinii sunt pașnici dar atunci când toată lumea dă cu șutul și cu pietre după ei, se apără chiar și de cei care nu le vor răul.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger