Peste 1.000 de participanți la Crosul Pădurii, peste 14.000 de puieți plantați

0

Peste 1.000 de persoane au alergat, duminică, în Parcul Tineretului, la Crosul Pădurii, evenimentul sportiv de strângere de fonduri pentru campania Pădurea Copiilor a Asociaţiei ViitorPlus. Prin înscrierea la cros, participanții au susţinut campania Pădurea Copiilor, prin care se doreşte plantarea câte unui puiet pentru fiecare nou-născut din România. În urma evenimentului s-au strâns fonduri pentru plantarea și îngrijirea a 14.000 de puieți, ce vor fi plantați în viitoarele campanii de împădurire realizate de ViitorPlus.

 

cros1

 

Aproximativ 600 de alergători amatori și profesionişti și 400 de copii au participat la cele 3 curse consacrate: Mini-maratonul de 10 km, Cursa de 3 km şi Cursele Copiilor (500m sau 1km). Cei care au animat ediţia Crosului din acest an au fost Oana Badea, care a şi câştigat locul 2 la cursa de 10km pentru categoria sa de vârstă, Andrei Gligor proaspăt reîntors de la Maratonul din Sahara şi triplul Ironman Andrei Roşu. În lunile premergătoare evenimentului, cei trei atleți au avut rolul de căpitani şi sarcina de a pregăti fizic și psihologic, atât participanții începători, dar și pe cei ce și-au dorit îmbunătățirea performanțelor sau antrenamente pentru curse viitoare mai lungi.
Exemplul dat de organizatori şi căpitani în campania de promovare a Crosului a antrenat și alergătorii. O parte dintre concurenţi au descoperit un nou echipament confortabil de alergare și au dat curs invitaţiei de a veni îmbrăcați in pijama.

Întrebarea care a inspirat și slogan-ul, „Trezește-te în alergare!”, – când se aleargă mai bine: dimineața sau seara? – a primit în sfârşit un răspuns. Timpii medii de la Mini-maratonul din 2014 au fost comparați cu cei de la ediția de seară din 2013, iar organizatorii au ajuns la concluzia că cel mai bine se aleargă atunci când îi prieşte fiecăruia dintre noi, dar timpii mai buni se scot seara! Dacă la ediţia din 2013 cel mai bun timp la cursa de 10 km a fost de 34’43’’, iar media de timp pe cursă de 55’24’’, anul acesta cifrele au arătat 35’37’’ şi 56’16’’.

 

Puteți citi și:

Peste 300 de oameni au alergat pentru păduri

Adrian Ber a alergat doi munți pentru Pădurea Copiilor


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger