Peru va oferi gratuit energie solară pentru două milioane de locuitori săraci ai statului

2

Statul Peru îşi propune să livreze electricitate gratuită pentru două milioane de locuitori săraci ai săi, cu ajutorul energiei solare. Planul va permite ca, până la sfârşitul anului viitor, 95% dintre peruani să aibă acces la electricitate.

Potrivit lui Jorge Merino, ministrul Energiei din Peru, programul “National Photovoltaic Household Electrification Program” va oferi electricitate gospodăriilor sărace, prin instalarea de panouri fotovoltaice. Prima parte a planului constă în instalarea de sisteme solare pe 500.000 de gospodării foarte sărace, case aflate în regiuni fără niciun fel de acces la reţeaua naţională de energie, scrie Latin America Herald Tribune. Asta va însemna o şansă excelentă pentru cei care se ocupă de instalarea panourilor solare (firme sau întreprinzători locali), care, astfel, vor avea de lucru. Licitaţia pentru aceste lucrări va fi deschisă cât de curând, susţine Merino.

Proiectul a pornit în provincia Contumaza, aflată în regiunea nord-estică Cajamarca, cu peste 1.600 de panouri solare în curs de instalare. Odată ce întreg proiectul va fi finalizat, 95% dintre peruani vor avea acces la electricitate, totul până la sfârşitul anului viitor, promite ministrul Energiei. În prezent, doar 66% din populaţie are acces la electricitate. “Programul este gândit pentru oamenii săraci, cei care nu au deloc acces la o sursă de electricitate, încă folosesc lămpi cu petrol şi îşi dau toate resursele pe combustibili care le dăunează sănătăţii”, explică Merino.

Sursa şi foto: True Activist


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger