Peru intrerzice producerea și importul OMG-urilor

1

Ministrul peruvian al Mediului Manuel Pulgar Vidal a anunțat că guvernul a aprobat legislație care impune un moratoriu pe zece ani asupra producerii și intrării în țară a organismelor modificate genetic.

 

Vidal spune despre această măsură că “demonstrează angajamentul guvernului de a conserva biodiversitatea culturilor native”. “Legea existentă și aceste noile reglementări stabilesc un moratoriu pe zece ani, asta însemnând că trebuie să folosim eficient această perioadă și să ne întărim capacitatea științifică privind procesele biotehnologice asupra resurselor naturale”, a declarat ministrul.

Reglementările definesc, de asemenea, infracțiuni și vor stabili sancțiuni pentru cei care încearcă să importe organisme transgenice în Peru. Abaterile vor fi clasificate ca “minore”, “grave” și “foarte grave” și vor fi aduce după sine amenzi, confiscarea produselor, iar în unele cazuri chiar distrugerea acestora.

De asemenea, noile reglementări prevăd realizarea unor norme privind biodiversitatea și acreditarea unor laboratoare care să determine dacă produsele conțin sau nu organisme modificate genetic.

Foto: Flickr / inyucho

Sursa: argentinaindependent.com


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger