Pepsi şi Coca-Cola, cei mai noi inamici americani pe lista unor politicieni ruşi

0

Mai mulţi politicieni ruşi au solicitat guvernului sancţiuni împotriva celor mai mari companii americane producătoare de băuturi răcoritoare, mai exact, împotriva PepsiCo şi Coca-Cola. Motivul solicitării nu îl reprezintă produsele în sine, ci este unul politic, scrie RT.

 

 

Potrivit RT, Igor Zotov, preşedintele Partidului Pensionarilor din Rusia, a fost cel care a sugerat să fie impuse sancţiuni celor două branduri, nu din cauza produselor în sine, ci pentru că firmele sunt “sponsori importanţi” ai politicienilor americani anti-Rusia. Totodată, a susţinut Zotov, dacă produsele acestor companii ar fi interzise pe piaţă, ar fi încurajate companiile locale, ruseşti, care produc băuturi răcoritoare.

“Pentru a sprijini politica preşedintelui şi guvernului privind contra-sancţiunile la adresa SUA, sugerăm restricţionarea importului de produse marca PepsiCo şi Coca-Cola, sponsori principali ai partidelor Republican şi Democrat din SUA, suporteri activi ai sancţiunilor prelungite impuse de SUA Federaţiei Ruse”, a motivat Zotov într-o scrisoare adresată premierului rus.

Site-ul True Activist scrie că Coca-Cola deja pierde aproximativ 1,2 miliarde pe an, din cauza scăderii vânzărilor; totuşi, guvernul rus s-ar putea să nu fie foarte dornic să le interzică produsele: ţara câştigă 7,34 de milioane de dolari de pe urma companiei, care susţine, totodată, şi 11.000 de locuri de muncă. PepsiCo este chiar mai profitabil pentru Rusia: aduce profituri de 1,45 miliarde de dolari, plăteşte taxe în valoare de 2,87 milioane de dolari şi are 23.000 de angajaţi.

 

Surse şi foto: RT, True Activist

 

Puteţi citi şi:

India a închis o fabrică Coca-Cola care exploata abuziv pânza freatică

VIDEO Ce spune președintele Coca Cola Europa despre cantitatea de zahăr dintr-un pahar de Cola

Coca Cola, interzisă în Bolivia pentru a marca sfârșitul capitalismului?

Cum am ajuns să bem toți Coca Cola, de la fotbaliști la Osama bin Laden

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger