Pepsi a găsit reţeta savorii pentru băuturile sărace în calorii

1

PepsiCo Inc este foarte aproape de a lansa noi produse ce folosesc o combinaţie de îndulcitori şi aditivi pentru savoare care, potrivit directorului executiv al companiei, ar urma să facă băuturile răcoritoare sărace în calorii mai gustoase ca niciodată.

În cadrul unei conferinţe organizate marţi, 10 decembrie, Indra Nooyi, de publicaţia americană Beverage Digest directorul executiv PepsiCo, a anunţat că noua reţetă pusă la cale de compania care produce băuturile Pepsi nu va conţine doar noi îndulcitori, ci şi ingrediente care să echilibreze impactul acestora, informează Reuters. Asta înseamnă, spune ea, că „o linguriţă de zahăr va avea savoare cât patru”, dar şi că savoarea cu pricina va fi scurtată, fiind evitat astfel gustul de după.   

Doug Tough, director executiv al companiei International Flavors & Fragrances Inc, a spus că aditivii pentru savoare sunt extrem de importanţi pentru industrie în momentul de faţă. PepsiCo vinde deja Trop 50, o versiune mai săracă în calorii a celebrei băuturi Tropicana, produsă pe baza unui îndulcitor natural cu zero calorii.

Îndulcitorii naturali, săraci în calorii şi buni la gust sunt consideraţi un Sfânt Graal de către industria de băuturi nealcoolice, mai ales sub presiunea criticilor care spun că băuturile îndulcite contribuie la „epidemia” de obezitate aflată în creştere în SUA. În august, PepsiCo a încheiat un contract pe patru ani cu compania Senomyx Inc pentru dezvoltarea unor asmenea îndulcitori, iar Coca Cola a semnat o înţelegere simiară cu o altă companie, Chromocell Corp, săptămâna trecută. 

Foto: Flickr/Elizabeth/Table4Five

Tags:Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger