Pentru un mariaj eco. Rochia de mireasa biodegradabila

2

Dilema multora dintre femei, care nu stiu ce sa faca cu rochia de mireasa dupa nunta, se pare ca a fost rezolvata de cercetatori britanici. Acestia au realizat un material care este biodegradabil si care permite ca, dupa folosire, rochia sa se dizolve in apa.

Studenti de la Universitatea Sheffield Hallam din Marea Britanie au folosit alcoolul polivinilic pentru a crea o rochie de mireasa. Substanta respectiva, folosita in mod curent in industria detergentilor, este solubila in apa si nici nu afecteaza mediul inconjurator, relateaza The Telegraph.

„Studentii nostri au vrut sa fie provocatori fata de ideea ca rochia de mireasa se poarta o singura data si, in plus, sa puna in discutie atitudinile existente in industria modei”, a declarat Jane Blohm, lector pe teme legate de moda la universitatea britanica. „Proiectul e o combinatie intre arta si tehnologie, explorand posibilitatea de a folosi materiale alternative pentru hainele pe care le imbracam”.

Blohm mai crede ca a venit vremea ca industria modei sa isi reduca impactul negativ asupra mediului si de aceea ar trebui ca actualele atitudini si practici din industrie sa se adapteze la noile tehnologii.

Rochia de mireasa urmeaza sa fie prezentata luna aceasta, intr-o expozitie a universitatii britanice.

Cum rochia se dizolva perfect in apa, singura problema ar fi o eventuala ploaie in ziua nuntii, care ar dezvalui nuntasilor putin mai mult decat sunt pregatiti sa vada, relateaza The Telegraph.

Nu a fost inca stabilit pretul toaletei de nunta. Conform datelor statistice, costul mediu al unei nunti din Marea Britanie era, acum doi ani, de 20.000 de lire sterline, din care aproape o mie de lire costa doar rochia de mireasa.

Tags:2 comentarii

  1. Pingback: wedding-secrets.info » Blog Archive » Rochii de mireasa 2010 – Manuela Gaspar – Bucharest Fashion Week

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger