Pentru o săptămână, Bucureștiul va fi capitala europeană a studenților

0

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) are onoarea de a fi gazda celei de a 62-a Adunări Generale a Organizației Europene a Studenților (en. Board Meeting of The European Students’ Union)” (BM ESU) ce va avea loc în Bucureşti în perioada 19-25 aprilie 2012. Liderii naţionali ai studenţilor din peste 38 de ţări se vor întâlni pentru a dezbate situaţia actuală a sistemului de învăţământ din Europa şi pentru a propune soluţii viabile la problemele pe care le vor identifica. Timp de o săptămână capitala României se va transforma în capitala europeană a studenţilor, punându-şi la dispoziţie toate atuurile sale.

 

Moneyfile.net


Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a BM ESU va fi alegerea președintelui și a echipei de conducere care vor reprezenta la nivel internațional studenții din Europa timp de un an. De asemenea, va fi adoptat un nou plan de acțiune al Organizației Europene a Studenților, vor fi făcute ultime pregătiri premărgătoare Conferinței Ministeriale Bologna, referitor la prioritățile studenților și vor fi adoptate poziții referitoare la criza economică, programul Erasmus for all al Comisiei Europene și alte probleme de actualitate.

Adunarea Generală va fi precedată de seminarul pe tema Finanțării Învățământulu Superior. În cadrul acestuia, liderii studenților vor analiza detalii ale funcționării sistemului de finanțare în diferite state și la nivel European și vor concepe împreună soluții la problemele existente în acest sens.

În așteptarea evenimentului internațional, studenții din toată țara sunt invitați să ia parte la activitățile organizate special pentru aceștia. Astfel, toți studenții care dețin un blog pot lua parte la concursul de eseuri “EduBlog”, la care sunt provocaţi să redacteze un articol pe tema Sistemul de Învăţământ Superior din România în context internațional, și să propună îmbunătăţiri problemelor sesizate.

Evenimentul este realizat cu susținerea următoarelor instituții/organizații: Comisia Europeană, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Primăria Municipiului București, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), Academia de Studii Economice și Universitatea Europei de Sud-Est Lumina.

Mai multe detalii despre eveniment și activitățile asociate puteți găsi pe http://bm62.esu-online.org.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger