Pentru a scăpa de ghinion, un templu thailanez organizează înmormântarea ghinionistului

0

Pentru cei copleșiți de ghinion, care își doresc să o ia de la zero în viață, un templu thailandez le oferă o soluție inedită: o “repetiție” a morții prin organizarea unei înmormântări de formă care include chiar și a sta într-un sicriu.

Templul Pram Manee din provincia Nakorn Nayok, la 107 kilometri de Bangkok, organizează două astfel de ritualuri în fiecare zi la 9 și 9 minute dimineața și la 13 și 9 minute , întrucât cifra nouă aduce noroc, cred thailandezii.

Participanții stau în fața sicrielor lor, ținând flori în mână și se roagă ca ghinionul să-i părăsească și să aibă noroc. Aceștia plătesc 6 dolari pentru flori, un cearșaf alb și un set de obiecte necesare, precum periuță de dinți, pastă de dinți și mâncare, care sunt oferite călugărilor în schimbul promisiunii unei vieți mai bune.

“Întâi ne rugăm pentru ‘morți’, să se ducă ghinionul. Acesta se duce când călugării acoperă sicriul cu un cearșaf”, explică Rin Manaboom, unul dintre călugării care fac ceremonia. Apoi, aceștia întorc cerșaful și îl trag înapoi, ca și cum ar trage lucrurile bune înapoi.

În timp ce participanții stau în sicrie, călugării cântă rugăciuni.

Krisda Netmanee, un polițist de 39 de ani, spune că a participat la acest ritual pentru a scăpa de o serie de neplăceri la serviciu. “Am avut ghinion anul ăsta. Sunt aici să spăl nenorocul și să cer să vină lucruri bune”, spune el.

Sursa: Reuters


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger