Pelicanii deturnaţi de uraganul Sandy ajung acasă cu avionul

0

Doi pelicani maro deturnaţi de uraganul Sandy în Rhode Island, New York, au avut parte de un zbor special înspre habitatul lor natural din Florida: au fost duşi cu un avion particular până la ei acasă. Costul zborului a fost acoperit cu bani obţinuţi din donaţii publice.

 

 

Unul dintre pelicani a fost găsit pe marginea unui drum, în zona parcului Fishermen’s Memorial State Park, pe 7 noiembrie, adică la nouă zile după ce uraganul s-a abătut asupra oraşului New Jersey, a declarat Jennifer Brooks, director al clinicii pentru animale Wildlife Rehabilitators Association din Rhode Island. Pasărea este tânără şi se pare că provine din regiunea North Carolina; ea purta un emiţător pus de către U.S. Fish and Wildlife Service şi se credea că a murit, dat fiind că semnalul fusese întrerupt din cauza uraganului. Al doilea pelican a ajuns pe o navă de pescuit, la peste 200 de kilometri distanţă la sud de Block Island, la o zi după găsirea primei păsări din această specie. Echipajul navei a hrănit pelicanul şi l-a adus la ţărm la câteva zile după ce l-a găsit.

„Erau cam slabi amândoi şi cam jumuliţi din cauza furtunii, au pierdut pene din coadă şi au zgârieturi, în special în zona gâtului”, a spus Brooks despre starea de sănătate a celor doi pelicani. Aceştia au fost îngrijiţi la clinica pentru animale întâi în adăposturi exterioare, apoi au fost mutaţi într-un cort în interiorul clinicii (foto sus). Pe durata zborului, au fost închişi în cuşti similare celor pentru transportul câinilor. Zborul a fost efectuat sâmbătă, de un avion particular, iar destinaţia finală a fost Mary Keller Seabird Rehabilitation Sanctuary din Florida. Costul cursei, de aproximativ 2.000 de dolari, a fost acoperit din donaţii publice. Pelicanii maro sunt o specie care migrează vara în regiuni precum Carolina de Nord, pentru a forma colonii şi a se reproduce, înainte de a zbura înapoi înspre sud pe perioada iernii.

 

Sursa: Reuters

Foto: Boston.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger