Pe 4 Aprilie, activistele de la Femen declară ”Ziua Jihadului Topless”

1

”Țâțele noastre sunt mai mortale decât pietrele voastre” este sloganul activistelor ucrainene din grupul Femen în cea mai nouă campanie de susținere a drepturilor femeii. Ele au declarat ziua de azi drept ”Ziua Jihadului Topless,” în semn de solidaritate cu tânăra tunisiană, amenințată cu pietre pentru că și-a expus sânii într-o poză postată pe Internet.

 

o-TOPLESS-JIHAD-DAY-570

 

Feministele de la Femen sunt recunoscute pentru inițiativele controversate în care protestează topless împotriva abuzurilor la adresa femeilor: au protestat împotriva lui Berlusconi, s-au dezbrăcat într-o piață publică, după o slujbă a Papei Benedict XVI,  iar anul trecut una dintre membre a tăiat cu o drujbă un crucifix masiv, în semn de susținere pentru Pussy Riot.

De această dată, activistele s-au solidarizat pentru Amina, tânăra tunisiană trimisă la psihiatru și amenințată cu pietre după ce a postat pe pagina de Facebook a grupului Femen-Tunisia o poză topless, în care fumează. După ce mai multe voci islamiste fundamentaliste au recomandat pedepsirea aspră a tinerei, pentru a preveni răspândirea unei ”epidemii” în rândul femeilor musulmane, grupul Femen a răspuns în tonul radical specific, declarând ”Ziua Jihadului Topless”.

Într-o luare de poziție publicată pe Facebook, activistele îndeamnă la solidaritate împotriva „urii ucigașe a islamiștilor – brute inumane pentru care omorârea unei femei este mai degrabă naturală decât recunoașterea dreptului ei de a face ce vrea cu propriul corp.”

 

o-AMINA-570Una dintre pozele postate de Amina pe Facebook. ”Corpul meu îmi aparține. El nu este sursa onoarei nimănui altcuiva”, scrie pe trupul tinerei de 19 ani.

 

În ceea ce o privește pe tânăra tunisiană de 19 ani, deocamdată nu se știe cu exactitate unde se află. Unele surse susțin că s-ar afla într-un spital de psihiatrie, însă, potrivit unui avocat citat de Huffington Post, Amina ar fi teafără, împreună cu familia ei. La sfârșitul lui martie, reprezentanta Femen Inna Shevchenko a declarat publicației britanice sus menționate că a pierdut dintr-o dată legătura cu tânăra musulmană și că se teme pentru siguranța ei. Drept răspuns, Shevchenko  a promis începutul unei noi Primăveri Arabe, invitându-le pe femeile solidare să vină la protest în fața ambasadelor Tunisiei, unde să-și dezgolească sânii și mesajul ”Trupul meu împotriva Islamului!”, înscris pe corp.

Peste 106.000 de membri ai societății civile au semnat deja o petiție împotriva celor care vor să o pedepsească pe Amina, iar o scrisoare deschisă, semnată de numeroși activiști, printre care și celebra voce a ateilor, Richard Dawkins, solicită o Zi Internațională de Sprijin pentru Amina.

Sursa: Huffington Post


Un comentariu

  1. Pingback: FOTO Topless-ul ca protest (Avertisment de nuditate explicită) | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger