Paul Dicu aleargă 250 de kilometri în deșert pentru copiii bolnavi de inimă

0

Paul Dicu pornește zilele astea într-o nouă aventură spectaculoasă în deșert: va alerga 250 de kilometri în 7 zile în deșert la Marathon des Sables, între 7 și 13 aprilie.

Marathon des Sables este una din cele mai dure curse de anduranță din lume: concurenții poartă în spate rucsacul cu tot ce le este necear – kitul de spuravietuire, hainele sacul de dormit și mâncarea pentru toată săptămâna – cam 11 kilograme. Organizatorii oferă doar apă și, la nevoie, asistență medicală. Cei 250 de kilometri ai cursei sunt împărțiți în 6 etape de peste 30 de kilometri, cea mai lungă va avea, însă, peste 80!

Paul va fi, din nou, singurul român care aleargă maratonul nisipurilor.

Ce caută Paul în Sahara pentru al treilea an consecutiv? Răspunsul este simplu: bucuria reîntâlnirii cu deșertul și cu chinurile unei astfel de curse – da, da, există oameni pe care asemenea încercări nu numai că nu-i sperie, dar îi atrag.

În plus, ca și anul trecut, Paul Dicu aleargă pentru a ajuta Asociația Inima Copiilor să strângă bani pentru copiii bolnavi de inimă. În 2012, Inima Copiilor a amenajat Secția de Cardiologie de la Marie Curie, în 2013 va cumpăra mobilă nouă, pături noi și aparatele care încă lipsesc în secție și va încerca să ajute copiii foarte săraci care trebuie să ajungă în străinătate pentru operații pe inimă.

Oricine poate da o mână de ajutor Inimii Copiilor: un SMS trimis la 8861 înseamnă o donație de 2 euro pentru copii bolnavi de inimă (8861 e un număr valabil în rețelele Cosmote, Orange și Vodafone. Nu se percepe TVA).

Între 7 și 13 aprilie Inima Copiilor invită pe toată lumea să alerge “în pas cu Paul”: oricine poate fi alături de el alergând atât cât vrea sau poate oriunde îi face plăcere: în parc, pe stradă, pe bandă. După alergare, poate trimite un e-mail la [email protected] cu “dovada” (numele, vârsta, distanța cu care contribuie și locul în care a alergat, fotografii, screenshot-uri cu traseul). Fiecare “pas cu Paul” e un ajutor pentru copiii de la Marie Curie: ING Asigurări de Viață va răsplăti fiecare kilometru adunat astfel cu o donație de 2 euro către Inima Copiilor. În total, compania pune la bătaie 20.000 de euro: kilometru cu kilometru, 2 euro cu 2 euro, Inima Copiilor are o săptămâna să îi obțină pe toți!


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger