Paul Dicu a terminat cu bine Marathon des Sables

1

Paul Dicu a fost, din nou, singurul român care a luat startul pe 7 aprilie în deșertul marocan, și a primit, pe 13 aprilie, pentru a treia oară la rând, medalia de finalist al acestei curse considerate a fi una dintre cele mai dure probe de anduranță din lume.

Au fost anul acesta 233 de kilometri alergați în Sahara în 6 zile, cu Paul cărându-și în spate rucsacul de 10 kg cu toate cele neceare pentru întreaga săptămână a€“ mâncarea, hainele, sacul de dormit și kitul de supraviețuire, și înfruntând temperaturi de până la 54 de grade.

A fost o ediție grea pentru Paul – a luptat încă de la kilometrul 15 al primei etape cu o accidentare la șold și a fost în pragul abandonului vreme de 3 etape.

A continuat, totuși, pas după pas, gândindu-se la copiii în beneficiul cărora a pornit la drum: ca și anul trecut, Paul Dicu a alergat pentru a ajuta Asociația Inima Copiilor să strângă bani pentru copiii bolnavi de inimă. În 2012 Inima Copiilor a amenajat Secția de Cardiologie de la Marie Curie, în 2013 va cumpăra mobilă nouă, paturi noi și aparatele care încă lipsesc în secție și va încerca să ajute copiii foarte săraci care trebuie să ajungă în străinătate pentru operații pe inimă.

Oricine poate da o mână de ajutor Inimii Copiilor: un SMS trimis la 8861 înseamnă o donație de 2 Euro pentru copii bolnavi de inimă (8861 e un număr valabil în rețelele Cosmote, Orange și Vodafone).

Paul a fost singurul român din deșert, dar nu a alergat de unul singur la Marathon des Sables: alergători din toată țara, din toată lumea – 800 de oameni – au alergat “în pas cu Paul” în parcuri, săli de fitnes și pe stadioane, din București, Craiova, Porumbacu și până la Helsinki sau în Insulele Cayman și au strâns, în săptămâna cursei, mai mult de 10.000 km, pe care ING Asigurări de Viață îi va răsplăti cu o donație de 20.000 Euro către Inima Copiilor.

 


Un comentariu

  1. Pingback: Pet Crash::View Blog

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger