Patru metode prin care poți deveni mai norocos

0

Se zice că norocul ți-l mai faci și singur, iar Richard Wiseman dovedește asta în cartea sa, Luck Factor, în care explică patru principii pe care dacă le urmăm ne creștem exponențial șansele de a fi norocoși. El a studiat oameni foarte norocoși pentru a afla ce au în comun.

 

trifoi

 

1. Maximizează oportunitățile!

Acest principiu este destul de intuitiv, dacă stai în casă nu prea sunt șanse să ți se întâmple ceva deosebit. Oamenii norocoși creează și observă oportunitățile din viața lor, scrie autorul. Unele tipuri de personalități sunt mai norocoase pentru că au tendința de a crea scenarii care maximizează oportunitățile și își măresc șansele de a da peste noroc.

Cine sunt norocoșii:

– Extrovertiții: mai mult timp cu alți oameni, mai multe posibilități interesante.

– Cei care nu sunt nevrotici: persoanele tensionate, anxioase nu observă oportunitățile.

– Cei care sunt deschiși la experiențe noi: dacă nu te interesează noutățile, probabil nu ți se vor întâmpla multe lucruri deosebite.

2. Dă atenție bănuielilor!

Oamenii norocoși se iau mult după intuiție. Aproape 90% dintre oamenii norocoși au spus că au avut încredere în intuiția lor în ce privește relațiile personale și 80% au pus pe seama intuiției succesul în carieră. Norocoșii iau, de asemenea, măsuri pentru a-și îmbunătăți intuiția. Ei meditează, își golesc mintea, se întorc la problema pe care o au de rezolvat mai târziu sau caută un loc liniștit unde să se gândească la soluții.

3. Așteaptă-te la noroc

Mai simplu spus, fii optimist! E mai posibil să încerci lucruri noi și să profiți de oportunități când crezi în ele. În medie, oamenii norocoși spuneau că sunt cam 90% șanse să se distreze în următoarea vacanță, iar 84% dintre ei erau siguri că vor avea cel puțin o reușită majoră în viață. Autorul spune că a mai observat că oamenii norocoși încearcă să-și atingă obiectivele chiar dacă șansele de succes sunt mici.

4. Schimbă-ți ghinionul în noroc

Oamenii norocoși nu sunt mereu norocoși, dar tratează neșansa altfel decât ghinioniștii. Luck Factor arată că:

– Oamenii norocoși văd partea pozitivă a ghinionului.

– Ei sunt convinși că, pe termen lung, neșansa se va dovedi în favoarea lor.

– Nu se deprimă din cauza neșansei.

– Iau măsuri pentru a preveni ghinionul în viitor.

Nu doar că aceste calități sunt comune oamenilor norocoși, dar Wiseman a reușit să îi facă mai norocoși pe ghinioniști aplicând aceste principii. 80% dintre cei care au urmat cursurile Luck Factor au spus că norocul lor a crescut.

Sursa: Time

 

Citiți și:

Zece români celebri morți în mizerie sau anonimat

Ce mai e de făcut când te lași de jocuri de noroc


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger