Patru activiști anti-defrișare din Peru au fost omorâți

0

Patru lideri peruani de trib au fost omorâți în timp ce mergeau spre o întâlnire pentru a discuta metode de a opri tăierile ilegale de copaci. Bărbații, care făceau parte din comunitatea Ashanika, încercau să ajungă în Brazilia când au fost uciși.

 

2465480579_6e77f55b4c_z

 

Activiștii în domeniu susțin că victimele primiseră numeroase amenințări cu moartea din partea tăietorilor ilegali de lemne, care sunt suspectați pentru moartea peruanilor. În ultimii ani, indigenii din Peru s-au confruntat cu pericolul crescând din cauza defrișărilor.

Printre cei uciși se numără și acitivistul împotriva tăierilor de copaci Edwin Chota. El, împreună cu alte trei persoane, au fost opriți lângă Saweto, la granița cu Brazilia, în urmă cu o săptămână.

Un raport al Băncii Mondiale din 2012 estimează că 80% din lemnul peruan pentru export provine din tăierile ilegale.

Profesorul David Salisbury de la Universitatea din Richmond îl cunoștea pe Edwin Chota de câțiva ani și spune că era ținta tăietorilor de păduri întrucât era o amenințare pentru ei. Activistul protesta de cel puțin șase ani față de defrișări și a scris sute de scrisori oficialilor pe această temă.

Populația indigenă, ca și comunitatea Ashanika, e în continuă scădere, iar pământurile lor sunt în pericol din cauza dezvoltărilor de infrastructură.

Sursa: BBC

 

Puteți citi și:

FOTO Un trib brazilian i-a bătut și pus pe fugă pe cei care defrișează ilegal pădurea amazoniană

Brazilia i-a arestat pe “cei mai mari distrugători” ai pădurilor amazoniene

WildLeaks: un WikiLeaks dedicat mediului


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger