Pastilă pentru frica de înălțimi

0

Pentru milioane de oameni, inima o ia la goană şi palmele transpiră numai la gândul urcării unei scări sau escaladării unei stânci. Cercetătorii sar însă în ajutor cu o pastilă pentru tratarea fricii iraţionale de înălţimi, informează Daily Mail.

Pastila, care conţine hormonul stresului cortizol, funcţionează în combinaţie cu terapia tradiţională pentru a-i ajuta pe oameni să uite frica. În cadrul testelor, trei sesiuni de terapie au fost suficiente pentru a reduce panica determinată de înălţimi.

Frica de înălţimi este una dintre cele mai întâlnite fobii. Poate fi tratată prin expunerea oamenilor la înălţimi sau prin recrearea experienţei de a fi la înălţime. Cu toate acestea, tehnica dă rezultate destul de rar. Noua metodă combină metoda de înfruntare a fricii cu pastila cu cortizol, un hormon eliberat de corp în timpul stresului.

Cercetătorii au testat pastila pe 40 de oameni care suferă de frica de înălţimi. Voluntarilor li s-a administrat fie cortizol, fie un placebo la o oră înaintea expunerii la înălţime. Apoi, au fost rugaţi să spună cât de speriaţi au fost pe baza unui chestionar. Cei care au luat pastila cu cortizol au fost semnificativ mai puţin panicaţi. Efectele au fost de durată, voluntarii fiind neînfricaţi şi la o lună de la luarea pastilei.

Foto: Flickr / mckaysavage

Citiți și:

Clasa superioară chiar se uită de sus

VIDEO O pisică a fost salvată după 5 zile petrecute la 10 metri înălțime

 

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger