Păsările preferă simțul aventurii aspectului la un mascul

0

Întotdeauna s-a spus că femeile preferă un bărbat cu simțul aventurii, iar acest lucru pare să fie adevărat cel puțin pentru păsări.

Un studiu printre cinteze arată că femelele cu un gust pentru aventură au tendința de a alege masculi cu același caracter, indiferent de alți factori precum mărimea corpului.

Cercetarea Universtității din Exeter este prima care demonstrează că personalitatea sau comportamentul de natură non-sexuală joacă un rol important în alegerea partenerului în rândul animalelor.

Cercetătorii au supus 150 de cinteze femele și masculi la o serie de teste pentru a afla cât sunt de doritoare să descopere noi medii și cum reacționează la noi obiecte, pentru a afla ce personalitate au.

Fiecare femelă a urmărit o pereche de frați care explorau o cușcă nouă, fără să știe că unul dintre ei era ținut pe loc de o cutie transparentă.

Când păsările au fost puse la un loc, cele mai aventuroase femele și-au ales masculii care păreau mai îndrăzneți. Femelele care nu arătaseră un simț al aventurii nu aveau preferințe.

“Este o dovadă importantă care arată că femelele dau mai multă importanță personalității aparente decât aspectului, când vine vorba de masculi”, explică Sasha Dall, autorul studiului.

Aceasta adaugă că rezultatele studiului arată că e mai importantă compatibilitatea persoanlităților într-un cuplu, lucru care e valabil pentru oameni, dar care a fost neglijat în cazul animalelor.

Foto: Flickr / Lip Kee

Sursa: Telegraph


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger