Păsările moarte căzute din cer sunt cazuri rare, dar nu apocaliptice

5

Păsările căzute din cer în Statele Unite şi Suedia sunt exemple de decese în masă în rândul animalelor, precum eşuarea balenelor sau înecul broaştelor, care au cauze neobişnuite, dar nu apocaliptice, spun experţii citaţi de Reuters.

Furtunile, grindina sau fulgerele pot omori păsările, în timp de tornadele pot înghiţi peşti şi broaşte şi să le arunce mult mai departe. Cauzele umane, precum artificiile, liniile de electricitate sau coliziunile cu un camion, sunt alte feluri de a explica decesele în aer.

Programul de Mediu al Naţiunilor Unite (UNEP) a făcut apel la mai multe cercetări în aceste cazuri, de la greşeli fatale ale balenelor de a înota până la mal până la recentele cazuri de păsări moarte căzute din cer.

“Ştiinţa se chinuie să explice aceste lucruri. Acestea sunt exemple ale surprizelor pe care le poate aduce natura”, spune Nick Nuttal, purtător de cuvânt al UNEP.

Pericolele moderne precum poluarea sau schimbările climatice contribuie la stresul asupra vieţii sălbatice.

Aproximativ 500 de păsări moarte au fost descoperite în Louisiana în această săptămâna şi 5.000 în Arkansas. Autorităţile suedeze investighează, de asemenea, moartea a 100 de păsări pe o stradă din Falkoping.

“Am făcut o autopsie pe cinci dintre păsări şi am descoperit sângerări interne, dar nu am observat leziuni externe”, a declarat Marianne Elvander, reprezentanta Institutului Naţional Veterinar din Suedia.

Ea a spus că nu există niciun semn că păsările ar fi murit din cauze precum gripă aviară, principala îngrijorare în astfel de cazuri. Una dintre teorii susţinea că stolul de păsări s-ar fi ciocnit de un camion.

Privind cazul din Arkansas, una dintre teorii susţinea că focurile de artificii au speriat păsările care s-au izbit de clădiri sau alte obiecte.

“Acesta este un exemplu clasic de evenimente ciudate care coincid”, spune Peter Boeckman, zoolog la Muzeul Norvegian de Istorie Naturală.

El spune că decesele în masă ale păsărilor nu sunt ceva nemaiauzit, dar se întâmplă de obicei în larg sau în zone rurale îndepărtate.

Un exemplu celebru este cel al unui număr de 60.000 de raţe care au murit în Marea Baltică în 1976 după ce au ajuns pe o pată mică de petrol, pe care au confundat-o cu o pată atractivă de ape calde.

Boeckman spune că răspunsul la decesele păsărilor ilustrează, de asemenea, diferenţele între americanii mai religioşi şi suedezii care îşi pun încrederea în autoritatea umană. “În Statele Unite reacţia este ‘oh, vine Apocalipsa!’, pe când în Suedia, cei de acolo spun ‘hai să chemăm autorităţiile veterinare'”, spune expertul.

Foto: Flickr / erix!

Citiţi şi:

Misterul continuă: Inca o mie de păsări şi 40.000 de crabi morţi, de data asta în Italia şi Anglia

Păsări moarte cad din cer în Suedia, iar milioane de cadavre de pesti sunt raportate în SUA, Brazilia şi Noua Zeelandă

Tags:5 comentarii

 1. Gigi de la servis on

  “Cauzele umane, precum artificiile, liniile de electricitate sau coliziunile cu un camion, sunt alte feluri de a explica decesele în aer.” E greu de gasit o exprimare mai tembela desi este haioasa in idiotenia ei.
  Primul lucru pe care il aflam ar fi ca decesele in aer se datoreaza camionelor!?!? Desi pare aiurea, va informez sincer ca la noi la servis mai vin Volvouri si Volvalauri care au zburat, da’ nu prea sus si nici prea mult… Da’ probabil ca in Suedia le pun aia motare cu reactie (de la vecinii SAAB), eleroane, stabilizator orizontal, vertical, voleti de atac, flapsuri si ce mai trebuie ca sa zboare pina dau de pasari. Sa nu spun ca pute a discrminare rasiala intrucit aia ne dau noua numai camioane cu motore diesel cu 6 in linie… Rog “organele” sa ia atitudine la aderarea in Shengen

  Si chestia cu liniile electrice a tare. Probabil ca din cind in cind cite o pasare mai comite suicid cu liniile dar mai tot timpul le vezi dormind pe ele. Insa ca un stol intreg sa dea in linii, inseamna ca tre’ sa zboare intr-o formatie concava in plan vertical si perfect aliniata cu firul. Ar mai trebui explicat si cum dupa impact pasarile au mai parcurs citiva km si au “aterizat” compact. Astept specialistii in aerodinamica ca sigur apar.

  • Aceste morti colective ale animalelor, pasarilor, inexplicabile parca, pot avea drept cauza skimbarile dramatice ce au loc in magnetismul Pamintului !!!

 2. Mai baieti,ia fiti putin mai atenti la redactare si la cum comentati ceea ce spun oficialitatile respective.
  In alta ordine de idei:
  -cum erau apele din Marea Nordului?
  -pata atractiva de ape calzi
  sau
  -pata atractiva de ape calde.

 3. Pingback: Mister elucidat: Păsările căzute din cer în Italia au murit de indigestie » Think Outside the Box

 4. Eu de 40 de ani, tot îmi sucesc mintea să desleg misterul milioanelor de prepeliţe, pe care Yahwe (Iehova) zeul evreilor le-a adus într-o noapte, de a săturat cei 600.000 de evrei înfometaţi din Pustia Sinai. Una din minunile Thorei (Geneza) ne dă după 3000 de ani dezlegarea nu numai a stolurilor de păsări şi peşti morţi. ci şi a bolilor, viara, pesta porcină, sida , HD1 precum şi a unor oameni dispăruţi misterios în epoca în care fenomenul extratereştrilor este ca şi dezlegat. Dar cum majoritatea oamenilor sunt încă neevoluaţi în cea mai evoluată eră din istoria planetei, considerând planeta noastră drept
  buricul Universului, neacceptând teoria lui Dăniken şi ignorând miile de cărţi
  despre existenţa altor lumi şi civilizaţii mult mai vechi decât a noastră, bâjbâie
  în tot felul de absurdităţi, când misterul extratereştrilor este de mult elucidat,
  dar secretizat de cei care conduc astăzi lumea. Stoparea evoluţiei fantastice a omului şi readucerea lui la primitivism, prin războaie absurde,bolidubioase
  şi înfometări inacceptabile, în vremuri de supraproducţie, prin aruncarea a miliarde de tone alimentare în oceane, este o dovadă clară a existenţei unor fiinţe cosmice superioare, care ne monitorizează după bunul lor plac, deoarece suntem creaţia lor. creatie pe care majoritatea oamenilor o numesc Dumnezeu, fără a şti că de fapt avem de aface cu o fiinţă exraterestră care actualmente joacă rolul de Dumnezeu al oamenilor. Thora evreilor, Vedele indienilor ne dau dovezi clare de existenţa extratereştrilor, care îşi transportau aur, argint şi chiar oameni pe planeta lor, dar cum oamenii şi-au ales zeii lor, ne afflăm astăzi în ipostaza de a nu ştii care din acei tereştrii ne conduc, mister care va mai continua poate câteva zeci de ani până la elucidarea lui.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger