Păsări și homeleși la Lacul Văcărești, groapa de gunoi care ar putea deveni o oază

9

Bucureștiul respiră puțin mai bine, cu ajutorul a zeci de voluntari care au curățat un plămân al capitalei, “delta” din Văcărești. Cele 190 de hectare de natură sălbatică din mijlocul Bucureștiului sunt, în prezent, groapa de gunoi a bucureștenilor și casa câtorva familii de oameni fără adăpost care trăiesc ca în paleolitic, în barăci improvizate, de peste zece ani. Dis-de-dimineață, voluntarii au răspuns apelului organizațiilor nonguvernamentale Salvați Dunărea și Delta, Ecopolis, WWF România și ProPark, s-au echipat cu mănuși și saci de plastic și s-au aventurat în stufărișul din “deltă” pentru a strânge gunoaiele. Provocarea s-a dovedit a fi foarte dificilă, voluntarii având surpriza să găsească de la PET-uri la animale moarte.

 

de Roxana Bucată

“E insalubru, frumos spus. Am găsit de toate, de la PET-uri până la resturi de electrocasnice, resturi de animale, anvelope, multe”, spune  Cosmin Alecu, student la Industrie Alimentară, care a aflat de pe Facebook de acțiunea de curățenie și a răspuns apelului, așa cum a făcut-o și altă dată.

Pe cele 190 de hectare ale fostului lac Văcărești se întind canale, lacuri în miniatură, alături de vegetație specifică zonelor umede. Peste 90 de specii de păsări – ulii, fazani, rațe sălbatice -, mamifere, pești, amfibieni și-au făcut adăpost în “delta” Văcărești. Zona abandonată este adăpost și pentru câteva familii fără locuință. Aproximativ șase barăci sunt construite în această groapă, oamenii locuind aici chiar și de 14 ani. În jurul acestora se găsesc și cele mai multe gunoaie. Vasile Mitroi este unul dintre ei. Are 52 de ani și face coroane mortuare din papura din “deltă”.

 

 

El spune că groapa nu e o “deltă”, ci doar un focar de infecție din cauza bucureștenilor care aruncă toate gunoaiele aici. “Toată balta asta umblu, că tai papură. Ce specii ați văzut aici? Ați văzut reni, girafe? Nu-i nimic aici. Numai minciuni spun ăștia”, zice Vasile Mitroi, în jurul căruia se strâng mai mulți copii care locuiesc aici. Aceștia nu merg la școală, toată viața lor fiind în “groapă”. “E foarte greu, oamenii n-au cu ce să trăiască. Muncesc cu ziua. Ne dărâmă mereu, ultima dată acum o lună și jumătate, dar am construit-o din nou, unde să stau?”, mai spune acesta care refuză propunerea de a participa la ecologizare: “Eu sunt mort de muncă, mata mă pui să particip?”.

Cristian Lascu, redactorul șef al revistei National Geographic este unul dintre cei care susțin declararea zonei ca arie protejată. Acesta spune că sunt trei motive pentru care acest lucru este important: “Bucureștiul, în ultima vreme, a fost foarte mult văduvit de oxigen, de verde, s-a construit foarte mult, s-au distrus multe spații verzi. Ar fi o compensare obligatorie, aș zice, pentru capitala noastră, să mai apară un spațiu verde mai mare decât parcul Herăstrău, încă o gură de oxigen pentru oraș. În al doilea rând, această biodiversitate remarcabilă trebuie protejată. N-aș vrea să văd clipa când aici ar intra buldozere, nimicind cuiburile stârcilor, chirelor, ale tuturor păsărilor care sunt aici. Inclusiv habitatele vulpilor, vidrelor etc. În al treilea rând, ar avea valoare de exemplu, de pilot, ar arăta că în această oropsită Românie în care mediul este supus atât de metodic și de agresiv unor presiuni atât de mari – se taie pădurile, se distrug zonele montane, dispar specii – există speranță că noi, oamenii simpli, putem opri procesul ăsta și chiar în mijlocul capitalei, putem să dăm un exemplu că putem conviețui cu natura sălbatică”, spune Cristian Lascu.

 

 

“Delta” Văcăreștilor este în pericol, în prezent, din cauza oamenilor care aruncă gunoaie, dar și a “homeless”-ilor, oameni nepăstuiți de la marginea societății, care și-au găsit un refugiu aici și care, din păcate, au și haite de câini care se înmulțesc și care afectează fauna de aici. În plus, întrucât au nevoie să se încălzească pe timpul iernii, taie tot ce crește. În groapă ar putea exista o adevărată pădure, dar sălciile și răchitele sunt sistematic doborâte și băgate pe foc, spune redactorul șef al National Geographic. În ce privește șansele ca această zonă să fie, la un moment dat, protejată, acesta spune că sunt 50/50. “E o luptă…”, spune Cristian Lascu.

La ecologizarea de astăzi au fost prezenți și proprietarii de teren din “groapă”, care susțin că și-au câștigat în instanță pământurile înapoi și sunt nemulțumiți de încercările de a transforma fostul lac Văcărești în arie protejată. La fel ca și locuitorii din groapă, aceștia nu cred că există o biodiversitate bogată aici. “Să-mi arătați mie păsările astea, dar nu în tablouri, așa îl aduceam și eu pe Iisus”, spune una dintre proprietare.

 

 

“Nimic din ce înseamnă viziunea noastră, a organizațiilor nonguvernamentale, Salvați Delta, Ecopolis, WWF, ProPark, și a Ministerului Mediului, nu poate fi realizat fără respectarea dreptului cetățeanului care are terenul câștigat în instanță. Apoi, se poate face o expropriere în interes public, iar oamenii să fie despăgubiți la nivelul pieței imobiliare”, spune Liviu Mihaiu, președintele Asociației Salvați Dunărea și Delta.

Aceste 190 de hecare pot deveni un parc natural intra-urban, un showcase al biodiversității și un punct turistic esențial al Bucureștiului. De ce să fie Casa Poporului cel mai important punct turistic al Bucureștiului, când ar putea fi această deltă a Bucureștiului?, spune Liviu Mihaiu, care adaugă că este nevoie de o voință politică puternică pentru ca această viziune să fie întrupată. “Noi de asta suntem aici, să facem acest lobby, să convingem atât oamenii, cât și autoritățile că acest loc poate fi unul fabulos în mijlocul Bucureștiului”, mai spune acesta.

Ecolgizarea și amenajrea “deltei” nu sunt ieftine, un proiect european co-finanțat de statul român ar putea costa câteva milioane bune de euro.

 

 

 

Ministerul Mediului și Pădurilor și-a exprimat, deja, sprijinul pentru declararea zonei arie protejată. Primul pas a fost făcut odată cu înființarea unei comisii științifice, formate din specialiști, membri ai Academiei Române, de la Muzeul Antipa precum și din Cristian Lascu de la National Geographic, care lucrează, în prezent, la un studiu de fundamentare. “Urmează ca după ce se identifică aceste specii să se delimiteze clar perimetrul ariei protejate. În faza a doua vom vedea care sunt proprietarii care se află în acest perimetru, iar conform reglementărilor în vigoare aceștia vor fi despăgubiți”,  a declarat ministrul Mediului, Rovana Plumb. Specialiștii au estimat că studiul va fi gata în câteva luni.

Peste 200 de persoane au semnat deja petiția pentru declararea zonei ca arie naturală protejată în numai două zile de la crearea acesteia. În cadrul evenimentului de ecologizare, participanții au putut viziona expoziția foto “Rezervația Naturală Urbană Văcărești”, semnată de Helmut Ignat și organizată cu sprijinul National Geographic.


9 comentarii

 1. Pai in primul rand ca multe pasari migreaza nu raman aici ci migreaza spre Europa Centrala si invers spre Sud si nu sunt prezente decat primavara si toamna cand sunt gonite de frig si vremea rea in rest. Daca acolo e inca cald sigur mai raman pe acolo.
  Doar cand se va instala acolo iarna complet vor pleca toate pescarusi, starci,

 2. gaste si altele de-a lungul unor trasee de migratie care cuprind din loc in loc lacuri, balti folosite pentru odihna, hrana, inoptat.
  Multe pasari cum ar fi starcii au nevoie pentru a inopta de exemplu, de anumiti copaci in jurul sau apropierea apelor, spre deosebire de rate si gaste care au inotatoare acestia nu pot poposi pe suprafata unei balti.

 3. Pingback: A betonrengeteg deltája – a bukaresti Văcăreşti-tó » Think Outside The Box

 4. In Parcul Tineretului este padure. Acolo nu este zona protejata??? Proprietara terenurilor din parcul Tineretului a spus in intr-un ziar „Eu stau foarte aproape de Parcul Tineretului, copiii mei locuiesc in zona. In 2005, cand am intrat in posesia acestui teren, dupa schimbul pe care l-am facut cu Primaria Capitalei, acolo erau copaci foarte mici, puieti, care nu erau greu de mutat si m-a incantat ideea de a construi un ansamblu rezidential langa parc. Intre timp, acei copaci au crescut. Ma doare sufletul cand ma gandesc ca o sa bag drujba in ei. Desi am declarat tot timpul ca sunt dispusa sa negociez cu autoritatile, sa exproprieze terenul si sa fiu despagubita, nimeni nu a venit sa ma intrebe, nimeni nu s-a aratat interesat de aceasta solutie. Nu-mi permit sa fiu donatorul orasului, sa cedez acest teren gratuit, nu vreau insa nici o suma exorbitanta, ci vreau exact cat este pretul terenului pe piata. Daca inainte de criza, pretul terenului in zona era de 2000 de euro/mp, acum nu pot spera nici la jumatate. Piata fiind atat de jos, nu se poate spune ca autoritatile ar fi in pierdere”, a declarat Marioara Miscunescu pentru HotNews.” ………..Dar nu a spus ca schimbul de terenuri au fost pe drepturi litigioase terenurile din Vacaresti cumparate pe nimic de la amaratii de proprietari care traiau intr-o saracie lucie si care si-au pierdut speranta ca le va mai fi respectat dreptul de proprietate sau le vor fi restituite lor amaratilor proprietatile mostenite de la parinti, bunici improprietariti de insuti Regele Ferdinand pentru actele de erosim din Primul Razboi Mondial – Rusine va bateti joc si nu respectati Dreptul de proprietate

 5. Cati bani ii trebuie unui proprietar sa renunte la proprietatea sa???? Tu poti sa renunti la proprietatea ta?????????!!!
  Pe dracu numai parcuri, parcuri, parcuri – aici se fura cei mai multi bani, si-au golit buzunarele , au papat banii de la UE pentru Delta adevarata si acum au gasit iar sa-si umple buzunarele iar de la UE Rusine ce trebuie sa vedeti si sa spuneti ce este corect bagati capul in nisip …Nu avem scoli, nu avem spitale, nu avem camine pentru batrani, copii, nu avem gradinite, nu avem fabrici si uzine, nu avem cultura, demolam muzee. cinematografe, se fura ca in condru de toti care au fost sau sunt la putere, avem minciuni, avem manipulari la tv, avem copii desculti, avem copii, batrani care nu un mancat o banana, avem tarani care nu au apa, lumina, avem persoane cu dezabilitati care nu au cine sa le urce carucioarele sa poata vedea si ei cum mai este aerul, avem analfabeti, avem batrani fara dinti in gura pentru ca nu au bani sa se ingrijeasca de sanatatea lor, avem ordonante peste ordonante, avem un leu la slarii, pensii si pe urma avem impozit inzecit de ramanem cu salariul, pensia mai mica decat am avut-o, avem caini care de foame mananca si ei copii, avem politicieni carora le imfloreste contul si le rasar proprietati ca ciupercile dupa ploaie, avem manipulatori, asa zisi mediatori care ne mint “frumos” pentru ca ne cred prosti, avem prosti care ne cred prosti, avem apa la genunchi pentru ca nu avem caldura , oprim caloriferele sa facem economie, NOI AVEM NIMIC SI NU AVEM DE TOATE !!!!!…… Au salvat cumva Ministerul mediului si Liviu Mihaiu Delta, AU SALVAT DELTA adevarata ????

 6. Intangibilitatea dreptului de proprietate este consacrata si de Conventia europeana a
  drepturilor omului, ratificata de tara noastra prin Legea nr. 30/1994 care, in art. 1 din Primul Protocol aditional semnat la Paris la 20 martie 1952, prevede:
  “Orice persoana fizica sau juridica are dreptul la respectarea bunurilor sale. Nimeni nu poate fi lipsit de proprietatea sa decit pentru cauza de utilitate publica si in conditiile prevazute de lege si de principiile generale ale dreptului international”.
  Dispozitiile art. 44 alin. 1 teza a II-a din Constitutia României prevad ca atât continutul cât si limitele dreptului de proprietate sunt stabilite de lege, iar art. 136 alin. (5) din Constitutie consacra caracterul inviolabil al proprietatii private în conditiile legii organice.

  In anul 1962 terenurile din aceasta zona au fost preluate de Gospodaria agricola colectiva Dudesti – Cioplea, devenita Cooperativa agricola de productie Popesti – Leordeni, prin deposedarea abuziva a proprietarilor de terenurile lor

  In primavara anului 1988, asa cum se arata si in “Scanteia nr.14230/20.mai.1988”, la indicatia fostului dictator Nicolae Ceausecu in zona Vacaresti a inceput demolarea. Intregul teren de 260 ha care fost preluat de Stat, in mod abuziv . Buldozerele au ”eliberat” terenul, demoland Manastirea Vacaresti, Locuintele oamenilor, iar acestia au fost “stramutati” in mod abuziv, in vederea realizarii proiectatului “Lac Vacaresti” . La 10 zile de la vizita dictatorului in zona apare Decretul Consilului de Stat nr.143/30 mai,1988 privind Obiectivul de investitii “Acumulare Lac Vacaresti” care NU A FOST NICIODATA PUBLICAT in Buletinul Oficial si in aceasta situatie cum prevedeau dispozitiile art.69 din Constitutia din 1965, in viguare in anul 1988 . – Explicatia este simpla: la data si continutul decretului evidentiau ca OCUPAREA TERENURILOR SI DEMOLAREA LOCUINTELOR AU AVUT LOC FARA VREO FORMA LEGALA!! Nepublicarea Decretului nr. 143/1988 atrage consecinta prevazuta de art. 2 alin.2 lit. f din Legea nr. 10/2001 potrivit caruia imobilele preluate de stat in baza unei legi sau a altor acte normative NEPUBLICATE , la data preluarii, in Monitorul Oficial sau in Buletinul Oficial sunt considerate imobile preluate in mod abuziv.
  Asadar, singur motivul nepublicarii Decretului nr. 143/1988 duce la calificarea de drept a imobilelor pretins preluate prin efectul acestui decret, ca imobile preluate in mod abuziv. Nicaieri in Decretul nr. 143/1988 nu se prevede trecerea in proprietatea statului a terenurilor si cu atat mai putin exproprierea” lor .- Formula “se expropriaza si se trece in proprietatea statului” nu se regaseste in acest decret, dupa cum nu se regaseste nici numele celor expropriati. Dupa ridicarea digului, lacul a fost umplut cu apa, cu consecinta inundarii terenurilor invecinate din Vitan Barzesti si a subsolurilor blocurilor din Calea Vacaresti sector 4 si s-a s-a constatat ca obiectivul era irealizabil dupa executarea lucrarilor privind cuva lacului,
  Lucrările au început în anul 1988, dar au fost sistate chiar înainte de Revoluţia din 1989. Stuf si papura. Scaieti si ciulini.Caini si sobolani.Serpi si ciori. Tantari si capuse.Oameni fara adapost. Foame si saracie azi la un sfert de veac de la revolutia din 1989, la un sfert de veac de democratie – incalcarea dreptului de proprietate
  Dupa Revolutia din 1989 cand, potrivit Constitutiei, Romania a devedint stat de drept, era de asteptat sa fie restituite imobilele preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989. Prin in aparitia Legii nr.18/1991(legea fondului funciar), Legea nr.169/1997 (privind modificarea si completarea Legii fondului funciar nr.18/1991) Legea nr.1/2000, O.U.G. nr.102/2001, prin Legea nr.247/17.07.2005 (privind reforma in domenile proprietatii) si prin aparitia Legii nr.165/2013 Privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România Statul are posibilitatea si obligativitatea reconstituirii dreptului de proprietate, de regula pe vechiul amplasament, iar cand nu este posibil, pe un alt amplasament, astfel cum reiese din modificarile aduse legilor enuntate mai sus.
  Lucrarea de investitie pentru care a fost preluat terenul de catre stat, respectiv Lacul Vacaresti, NU a fost finalizata, renuntandu-se la aceasta lucrare, astfel in speta sunt aplicabile dispozitiile Legii nr.247/2005 care impun restituirea catre adevaratii proprietari

  La 12 ani de la abandonarea investitiei s-a hotarat schimbarea destinatiei terenului. Prin Hotararea Guvernului nr.1223/2001 Guvernul Romaniei confera Companiei Nationale “APELE ROMANE” SA, calitatea de administrator special , (Dar, calitatea de administrator a fost pierduta implicit prin aparitia Hotararii de Guvern 855/2002 trecand terenul din domeniul public in domeniul privat al statului.
  Ulterior atat de “fundamental” a fost solutia propusa si adoptata incat, numai dupa 5 luni Hotararea de Guvern nr.1223/2001 a fost abrogata prin Hotararea de Guvern nr.481/2002.
  Numai ca dupa alte 3 luni se aproba prin Hotararea de Guvern nr.855/2002 publicata in Monitorul Oficial partea I nr.621/22.08.2002 , s-a dispus concesionarea , fara ca statul sa fie proprietarul acestui teren , cu toate ca existau Notificari pentru restituirea terenurilor din zona lac Vacaresti ,
  Concesionarea terenurilor a fost in vederea realizarii unui complex cultural-sportiv. In acest caz Statul isi exercita atributele proprietatii prin Ministerul Mediului, care ulterior a incheiat in calitate de CONCENDENT, un contract de concesionare . Pe 23 ianuarie 2003 a fost incheiat Contractul nr.1/2003, semnat de ministru Petru Lificiu si incheiat pe 49 de ani pe o redeventa de 0,28 centi/$/mp . Terenul a fost concesionat unei societati comerciale SC ROYAL ROMANIAN CORPORATION SA – patron cetateanul Tony Mikhael . Concesionarea terenurilor avea ca obiect realizarea unui complex cultural-sportiv. Asa cum se arata in Certificatul de Urbanism Nr.1258/65326/09.08.2006 . Acesta urma sa cuprinda realizarea unui complex multifunctional (in special sport si agrement, un hipodrom pentru curse de cai, un teren de golf, vile, complexe comerciale, etc…
  .
  Hotararea de Guvern 855/2002 Contractul de concesionare a fost illegal incheiat , deoarece Deoarece TERENURILE NU AU INTRAT IN PROPRIETATEA STATULUI IN TEMEIUL UNUI TITLU VALABIL, ASTFEL CUM PREVAD DISPOZITIILE ART.61, ALIN.1, DIN LEGEA NR.213/1998 SI CA ATARE GUVERNUL NU PUTEA DISPUNE PRIN HOTARAREA DE GUVERN 855/2002 ASUPRA CONCESIONARII ACESTUIA

  Statul are posibilitatea si obligativitatea reconstituirii dreptului de proprietate, dupa 23 de ani Statul de drept, potrivit Constitutiei dupa aparitia legilor reparatorii ca sa fie restituite imobilele preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989. Numai ca, fenomenul de tergiversare, amanare sau de obstructionare a retrocedarii terenurilor preluate in mod abuziv este si astazi in 2013 pus in aplicare si datorita acestora RETROCEDAREA TERENURILOR ESTE OBSTRUCTIONATA DE CATRE Statul Roman – MINISTERUL MEDIULUI (administratorul terenului lac vacaresti) – CATRE PROPRIETARII DE DREPT –
  Desi instantele de judecata au recunostut dreptul de proprietate , prin sentinte definitive si irevocabile, sunt Titluri de proprietate , Procese Verbale de punere in posesie, pentru restituirea terenurilor, proprietarii plastesc impozitul pe teren la zi, sunt intabulati in Cartea funciara, au numar cadastral, numar postal – cu toate astea proprietarii nu pot sa-si exercite prerogrativele dreptului de proprietate! Mai nou , statul roman prin administratorul terenului, Ministerul Mediului, concepe alte incalcari ale dreptului de proprietate, Este evident ca astfel de planuri si demersuri ( arie protejata, parc natural, groapa de gunoi, focar de infectie) nu fac decat sa perpetueze incalcarea dreptului de proprietate prin permanetizarea ocuparii terenului
  Statul Roman sa cumpere terenul la valoarea de circulatie pe care terenul respectiv ar fi avut-o daca lucrarea existenta asupra sa nu ar fi efectuata! Prin Constitutia Romaniei,Statul Roman stabileste ca: – proprietatea privata este garantata si ocrotita in mod egal de lege ; – nimeni nu poate fi expropriat decat pentru o cauza de utilitate publica , cu dreapta si prealabila despagubire.Dreptul de proprietate este principalul drept real şi de fapt ocupă locul central în cartea a doua „Drepturile reale”. Dreptul de proprietate de proprietate mai este considerat ca fiind cel mai complet drept real, fiindcă întruneşte în mâinile proprietarului toate atributele acestui drept şi anume dreptul de posesiune, dreptul de folosinţă şi dreptul de dispoziţie.
  Dreptul de proprietate este acel drept subiectiv ce conferă titularului exercitarea în putere proprie şi în interes propriu a atributelor de posesie, folosinţă şi dispoziţie asupra bunurilor sale
  Atribut al dreptului de proprietate, consta in posibilitatea titularului acestuia de a intrebuinta in interesul sau bunul care ii apartine si de a dobandi produsele si veniturile obtinute din utilizarea lui. Ce a facut regimul comunist in frunte cu Ceausescu se numeste Nationalizare. Ce a facut regimul democrat in frunte cu toate guvernele de la revolutie pana la azi se numeste – nerespectarea dretului de proprietate – si ce vor ce vrea sa faca guvernul de astazi si ONG-urile cred daca consultati un avocat – atunci se va numi INFRACŢIUNI CONTRA DEMNITĂŢII
  Art. 220 Tulburarea de posesie
  Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia
  Cati bani ii trebuie unui proprietar sa renunte la proprietatea sa???? Tu poti sa renunti la proprietatea ta?????????!!!
  La ministerul mediului zac de 7 ani si asteapta dosarele cu proprietarii de drept http://www.mmediu.ro/beta/wp-content/uploads/2012/05/2012-05-25_Legea_10_situatiedosare_apr2011.pdf
  Protocolul aditional semnat la Paris la 20 martie 1952, prevede:
  “Orice persoana fizica sau juridica are dreptul la respectarea bunurilor sale. Nimeni nu poate fi lipsit de proprietatea sa decit pentru cauza de utilitate publica si in conditiile prevazute de lege si de principiile generale ale dreptului international”.
  Dispozitiile art. 44 alin. 1 teza a II-a din Constitutia României prevad ca atât continutul cât si limitele dreptului de proprietate sunt stabilite de lege, iar art. 136 alin. (5) din Constitutie consacra caracterul inviolabil al proprietatii private în conditiile legii organice.

  Destinul Proprietarilor: M.Mediului a concesionat fara sa fie proprietarul acestui teren cu toate ca existau Notificari pentru restituirea terenurilor din zona lac Vacaresti , Aparitia legilor reparatorii a fost pt. repara nedreptatile sa se restituite imobilele preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989.Cine si cu ce drept are voie sa distruga destinele unor cetateni ,care dupa ce ca au asteptat sau asteapta de 23 ani sa intre in sfirsit in posesia terenurilor ce le apartin de drept, sa se vada acum obligati ca pe terenul lor sa poata pune numai o banca de pe care sa admire eventual locuintele multietajate ale “baietilor destepti ghiftuiti” al caror apetit se pare ca nu are nici o limita ? Cati bani ii trebuie unui proprietar sa renunte la proprietatea sa??:

 7. Sa rezolve litigiile, sa puna in aplicare sentintele definitive si irevocabile, sa restituie terenurile – sa respecte dreptul de proprietate – sa exproprieze la dreapta si justa valoare – MUNICIPIUL BUCUREŞTI
  Subcomisia Locală de fond funciar a sectorului 4

  SITUAŢIE PRIVIND CERERILE FORMULATE ÎN TEMEIUL LEGILOR FONDULUI FUNCIAR PENTRU
  TERENURILE AFECTATE DE INVESTIŢIA “LACULUI VĂCĂREŞTI”

  Nr. crt. NUMELE ŞI PRENUMELE PETENTULUI NUMELE ŞI PRENUMELE AUTORULUI NUMĂRUL DE ÎNREGISTRATRE AL CERERII
  (şi legea în baza căruia a fost depusă) SUPRAFAŢA SOLICIATĂ
  (mp) ADRESA IMOBILULUI REVENDICAT
  1. ALEXE ANTON ŞI MARIA ALEXE M. GHEORGHE 21998/97P/15.09.2005-L 247/2005 4811 POVESTEI 37
  2. ANDREI ŞTEFAN 21996/102V/15.09.2005-L 247/2005 VĂCĂREŞTI
  3. ANDRONIC VASILE ANDRONIC VASILE 20187/82P/22.08.2005-L 247/2005 10000 POVESTEI 47
  4. ANDRONIC VASILE ANDRONIC VASILE 20188/83P/22.08.2005-L 247/2005 3000 POVESTEI 54
  5. ANGHEL ANIŞOARA ANGHEL GHEORGHIŢA 21218/185D/06.09.2005-L 247/2005 715 DEALUL CORNIŞEI
  6. BALDOVIN MARILENA CARMEN GEORGESCU MARGARETA 21061/70G/05.09.2005-L 247/2005 5590 GLĂDIŢEI 49
  7. BÂSU DUMITRU, ŞERBAN CHIRA, UNGUREANU ANICA BÎŞU MARIN 21030/669W/02.09.2005-L 247/2005 1488 LUNCA BÎRZEŞTI 7
  8. BĂLAŞA GHEORGHE BĂLAŞA POMPILIU ŞI EUGENIA 28006/182P/29.11.2005-L 247/2005 DIF. 910 PISCULUI 125 (133)
  9. BĂLĂNESCU ELENA 19384/49V/11.08.2005-L 247/2005 ZONA LACUL VĂCĂREŞTI
  10. BOERU PETRE PETRE GHEORGHE 21412/74G/08.09.2005-L 247/2005 DIF. 2800 GLĂDIŢEI 88
  11. CĂLIMARĂ MIHAI 20576/640W/29.08.2005-L 247/2005 5300 POVESTEI 2A, LUNCA BÎRZEŞTI F.N.
  12. CIUCHIŢĂ IOAN CIUCHIŢĂ CONSTANTIN ŞI ECATERINA 22885/254D/23.09.2005-L 247/2005 DIF. DRUMUL DEALUL PĂDURII 13
  13. CODREANU FLORICA, DUMITRESCU ALEXANDRU, DUMITRESCU PETRE JELEA ION 21034/76V/02.09.2005-L 247/2005 13813 VATRA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  14. COMĂNESCU IONEL ŞI COMĂNESCU AURA TORAND CONSTANŢA 25399/156V/27.10.2005-L 247/2005 13821 VITAN BÎRZEŞTI 2 x SPLAIUL UNIRII 216-218
  15. COTORAN MARIUS MAGDALENA COTORAN MAGDALENA 21778/98P/13.09.2005-L 247/2005 POVESTEI 41
  16. COZMA DORIN VALERIU ŞI JAMBOR MIHAELA ANCA 20252/622W/23.08.2005-L 247/2005 12800 LUNCA BÎRZEŞTI F.N., LIVEDEA CU DUZI 13, POVESTEI 33
  17. CROITORU MAIA BONU MATEI 20469/633W/25.08.2005-L 247/2005 1600
  18. DIACONESCU MARIA CRISTODORESCU ALEXANDRINA 21032/671W/02.09.2005-L 247/2005 19094 DUDEŞTI CIOPLEA
  19. DIMA FLORICA NICOLESCU MARIA 20920/74V/01.09.2005-L 247/2005 32700 VĂCĂREŞTI
  20. DONGO MARIA DUMITRU COSTEA 22291/67L/19.09.2005-L 247/2005 3000 LUNCA BÎRZEŞTI 24
  21. DUMITRACHE PETRUŢA BORŞ CAROL ŞI VERONA 28224/112L/30.11.2005-L 247/2005 1250 LUNCA BÎRZEŞTI
  22. DUMITRACHE PETRUŢA BORŞ CAROL ŞI VERONA 28226/113L/30.11.2005-L 247/2005 5000 LUNCA BÎRZEŞTI
  23. DUMITRACHE PETRUŢA BANCIU DOMNICA 28229/114L/30.11.2005-L 247/2005 15000 LUNCA BÎRZEŞTI
  24. DUMITRESCU GH., DUMITRESCU M., DUMITRESCU A., ETC. DUMITRU CLEOPATRA 23595/267D/04.10.2005-L 247/2005 5000 DRUMUL BERCENARULUI
  25. DUMITRU NICULAE GHEORGHE DUMITRU 21029/668W/02.09.2005-L 247/2005 3142
  10000
  1820
  1974
  2060 VATRA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI, POVESTEI 2, DRUMUL LUNCII 38
  26. DUMITRU NICULINA 26175/1046W/08.11.2005-L 247/2005
  27. EFTIMIE MARIA 20349/44i/24.08.2005-L 247/2005 INELUŞ
  28. GHEORGHE FLORICA 27890/198V/28.11.2005-L 247/2005 LACUL VĂCĂREŞTI
  29. GHEORGHE GEAN 22490/809W/20.09.2005-L 247/2005
  30. GHEORGHE MIHAIL, GHEORGHE IULIAN ŞI LUPU CONSTANTIN 20573/638W/29.09.2005-L 247/2005 3800
  4656
  400 LUNCA BÎRZEŞTI F.N. ŞI POVESTEI 30
  31. ION BĂCANU, ION ALEXANDRU 25995/163V/07.11.2005-L 247/2005 14218 LAC VĂCĂREŞTI
  32. IONESCU ALEXANDRINA IONESCU CONSTANTIN 27907/199V/28.11.2005-L 247/2005 6665 LAC VĂCĂREŞTI
  33. IORDACHE MIHAI IORDACHE VASILE 20917/73V/01.09.2005-L 247/2005 32700 VĂCĂREŞTI
  34. IORDACHE MIHAI IORDACHE VASILE 28076/210V/29.11.2005-L 247/2005 2000 LAC VĂCĂREŞTI
  35. IORDACHE MIHAI IORDACHE VASILE 28077/211V/29.11.2005-L 247/2005 LUNCA VĂCĂREŞTI
  36. JOIŢOIU TEODORA JOIŢOIU TEODORA 21308/82V/07.09.2005-L 247/2005 VITAN BÎRZEŞTI 6 ŞI 6 BIS
  37. JOIŢOIU CRISTIAN LIVIU JOIŢOIU MĂNDICA 28222/221V/30.11.2005-L 247/2005 5655 VITAN BÎRZEŞTI 6 ŞI 6 BIS
  38. LAMBRU ALEX, NEGRILĂ EUGENIA 24919/154P/20.10.2005-L 247/2005 5110 POVESTEI 16-18
  39. MANEA FLORICA, FLORIN ŞI ANNE MARIE 27499/322D/23.11.2005-L 247/2005 DRUMUL LUI DAVID
  40. MARICA DOINA ŞI MATHEON ANCA LORENA PĂTRAŞCU VASILICA ŞI DUMITRU 22103/108V/15.09.2005-L 247/2005 20500
  13000 VITAN BÎRZEŞTI 14
  41. MARICA DOINA, MALTIMORE ANCA 24894/969W20.10.2005-L 247/2005
  42. MARIN ELENA ZURINI FERINANDO 21428/701W/08.09.2005-L 247/2005 8840 VĂCĂREŞTI
  43. MARIN MARIANA ŞI NEDA 28018/108L/29.11.2005-L 247/2005 2500
  400 LUNCA VĂCĂREŞTI
  44. MARINESCU FLOREA 19839/59V/17.08.2005-L 18/1991 2026 VĂCĂREŞTI-462FF ŞI 934FF
  45. MARINESCU MIHAI LIVIU ŞI MARINESCU ILIE PETRE MARIN DUMITRU SIMION 223847120V/19.09.2005-L 247/2005 8812,50 VATRA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  46. MARINESCU MIHAIL GABRIEL MARINESCU MARIA 18177/62S/26.07.2005-L 247/2005 2747 SECEREI F.N.
  47. MARINESCU MIHAIL GABRIEL 22041/763W/15.09.2005-L 247/2005 GOSPODINELOR
  48. MARINESCU NICOLAE ŞI NUŢA GRIGORE ANASTASIA 21504/81P/09.09.2005-L 247/2005 POVESTEI 29
  49. MATEI ILEANA 19977/64G/18.08.2005-L 247/2005 DIF. 2950 GLĂDIŢEI 86
  50. MILCULESCU NICOLAE 24940/152V/20.10.2005-L 247/2005 4800 ZONA VĂCĂREŞTI
  51. MUNTEANU SEVASTIŢA ATANASIU NICOLAE 22164/115V/16.09.2005-L 247/2005 3938 VĂCĂREŞTI
  52. NICOLAIDI DANIELA ELENA NICOLAIDE ARISTOTEL ŞI VASILICHIA 28145/110L/30.11.2005-L 247/2005 3191 LUNCA BÎRZEŞTI NR. 5(1)
  53. NICULAE TEODOR, NICULAE ILINA, NICULAE AURICĂ, VARGA PARASCHIVA, BĂLOI ANA, LAMPERT MARIOARA, ILIESCU ELENA, ATANASIU AGA, TOMESCU LUMINIŢA, ATANASIU NICULAE, GHEORGHIŢA ANCUŢA, NICULAE VASILE, CÂRSTEA VICTORIA 22200/781W/16.09.2005-L 247/2005 27575 EREMIA POPESCU 39-51
  54. OLTEANU NICOLAE ŞI ZAMFIR GHEORGHIŢA 19072/73P/08.08.2005-L 247/2005 1200 POVESTEI 2
  55. OTĂRĂŞANU ILIE, BRASLĂ ANA, LAZĂR CONSTANŢA 22558/77L/20.09.2005-L 247/2005 3438 VĂCĂREŞTI
  56. PĂTRAŞCU ION 21440/48L/08.09.2005- L 18/1991 LUNCA BÎRZEŞTI 8-633FF
  57. PETRESCU IOSEFINA MARINESCU ILIE 22382/119V/19.09.2005-L 247/2005 4406 VATRA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  58. POPESCU LUCIAN 22436/91G/19.09.2005-L 247/2005 6090 GLĂDIŢEI 64
  59. POPESCU MIHAI ŞI TUDOR POPESCU TEODOR 28093/213V/29.11.2005-L 247/2005 5000 ZONA VĂCĂREŞTI
  60. RADU ELENA, ANGHELESCU ANA, BĂLĂNESCU ELENA, ANGHELESCU DANIEL DUMITRU, ANGHELESCU ELENA, ANGHELESCU TĂNASE, ANGHELESCU MARIA 19385/50V/11.08.2005-L 247/2005 VATRA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  61. RIZESCU FLORICA STOICA GHEORGHE ŞI CONSTANTINA 21621/717W/12.09.2005-L 247/2005 26600 SECEREI F.N., VĂCĂREŞTI
  62. ROŞIORU ŞTEFAN ROŞIORU ECATERINA 21392/696W/08.09.2005-L 247/2005 6015 LUNCA BÎRZEŞTI F.N., COSTACHE STAMATE 34
  63. SĂRĂTANU VASILICA ŞI STĂNICĂ ALEXANDRINA TUDOR GHEORGHE 19828/79BIS/17.08.2005-L 247/2005 3000 POVESTEI 49
  64. SĂVULESCU ELENA 21439/80S/08.09.2005-L 247/2005 10028 SPLAIUL UNIRII 198
  65. STOICULESCU VALERIA VASILE OPREA 28270/119L/30.11.2005-L 247/2005 2700 LUNCA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  66. STROE ANELA STROE GHEORGHE 21057/37L/05.09.2005-L 247/2005 28000 LUNCA BÎRZEŞTI
  67. SZABO ECATERINA, NIŢU MARIOARA, DUMITRU VIRGINIA NIŢĂ NUŢU GRIGORE ŞI NUŢU GHEORGHE 21033/75V/02.09.2005-L 247/2005 6348 + 21 PRĂJINI + 30 STÂNJENI VATRA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  68. TĂNĂSUICĂ VASILE MICAN AUREL 20863/71V/31.08.2005-L 247/2005 5000 VATRA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  69. TEODORA MARINA 28238/193P/30.11.2005-L 247/2005 3000 POVESTEI 52
  70. TEODORESCU MARIA, BORNEANU PETRA Ş.A. GHEORGHE STROE 25575/85A/31.10.2005-L 247/2005 2782 ALEXANDRU GODIUTA 41(35)
  71. TEODORESCU MARIA, BORNEANU PETRA Ş.A. GHEORGHE STROE 25577/95L/31.10.2005-L 247/2005 20000 LUNCA BÎRZEŞTI F.N.
  72. TEODORESCU MARIA, BORNEANU PETRA Ş.A. NICOLAE TUDOR 26060/115C/07.11.2005-L 247/2005 COSTACHE STAMATE 21
  73. TEODORESCU MARIA, SCHANBERGER RALUCA NICOLAE TUDOR 26059/165V/07.11.2005-L 247/2005 12625 VATRA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  74. TEODORESCU MARIA, SCHANBERGER RALUCA NICOLAE TUDOR 26061/98L/07.11.2005-L 247/2005 4447 LIVEDEA CU DUZI 35, 37, 37A, 43
  75. TRAŞCĂ MARIN 21368/77P/07.09.2005-L 247/2005 1414
  1667 POVESTEI F.N.
  76. TUDOR DUMITRU ŞI TUDOR CĂLIN TUDOR P. ION 20645/70V/30.08.2005-L 247/2005 6896 VĂCĂREŞTI,
  LUNCA BÎRZEŞTI
  77. TUDOR DUMITRU CĂLIN, BERCULESCU MARIANA, EFTIMIE M. ŞI N. TUDOR PETRE ŞI ALEXANDRINA 28593/228V/06.12.2005-L 18/1991 5000 LAC VĂCĂREŞTI-85FF
  78. TUDOR PETRE TUDOR IOSIF 21174/679W/06.09.2005-L 247/2005 11200 METALURGIEI
  79. TUDORA MARIN TUDORA ILIE 20186/61V/22.08.2005-L 247/2005 2190 VATRA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  80. TUDORA VASILICA 28166/189P/30.11.2005-L 247/2005 2700 POVESTEI 47
  81. TURCU IORDACHE TURCU MARIN 20237/621W/23.08.2005-L 247/2005 8000
  1540 GLĂDIŢEI 58
  82. TURCU IORDACHE ŞI TOPOR ELENA TURCU AGLAIA 21433/76G/08.09.2005-L 247/2005 7500
  2500
  1625 GLĂDIŢEI 60, 47, 56
  83. VÂLCEANU ROSE-MARIE 24534/145V/14.10.2005-L 247/2005 3000 LAC VĂCĂREŞTI
  84. VANCU MARIA ŞI VASILE DUMITRA OPREA VASILE ŞI ILINCA 22158/113V/16.09.2005-L 247/2005 2400 VATRA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  85. VÂRBAN ILIE ZOEA FLOREA IVAN 22733/131V/22.09.2005-L 247/2005 10748 VĂCĂREŞTI
  86. VASILESCU GRIGORE IOAN 21384/80P/08.09.2005-L 247/2005 3356 POVESTEI 31
  87. VIŞAN EFTIMIA RODICA 21613/52L/12.09.2005-L 247/2005 4300 LUNCA LAC VĂCĂREŞTI
  88. ZOLIA CRISTIAN ALEXANDRU 21768/57L/13.09.2005-L 247/2005 LUNCA BÎRZEŞTI
  89. ALECU PAVEL 532/21.01.1998-L 18/1991 9000 INTR. POVESTEI 3
  90. ANGELESCU A., RADU E., 382/15.01.1998-L 18/1991 7800 ZONA VĂCĂREŞTI
  91. ANGHEL CORNELIU 86/04.12.1997-L 18/1991 5000
  92. ATANASIU ANGELA FLORICA 398/15.01.1998-L 18/1991 22900 POVESTEI 15
  93. ATANASIU MIRCEA 607/23.01.1998-L 18/1991 14458
  94. BLEI ELENA 1932/03.04.1998-L 18/1991 ŞEICA, VICŞANI
  95. BLEI PAVEL 1931/03.04.1998-L 18/1991 ŞEICA, VICŞANI
  96. CERCELARU VICTORIA 212/05.01.1998-L 18/1991 2000 DRUMUL LUI DAVID 7-20
  97. CIOLMEC MARIA ADRIANA 269/08.01.1998-L 18/1991 16700 LAC VĂCĂREŞTI
  98. DIACONESCU MARIA 586/22.01.1998-L 18/1991 DIF 420
  99. DIACONU MARIA 298/13.01.1998-L 18/1991 2500 POVESTEI
  100. DRAGNEA ŞTEFAN DUMITRU 1253/19.03.1998-L 18/1991 10000 ŞOS. VITAN BÎRZEŞTI
  101. DRAGOMIRESCU ROMULUS 428/16.01.1998-L 18/1991
  102. DUMITRAŞCU REMUS 852/11.02.1998-L 18/1991 3144
  103. DUMITRESCU FLOREA 429/16.01.1998-L 18/1991
  104. DUŢĂ ALEXANDRINA, PĂTRAŞCU ALEXANDRINA, PĂTRAŞCU GEORGE, PĂTRAŞCU SILVIU, PĂTRAŞCU CONSTANTIN 217/05.12.1998-L 18/1991 DIF 10000 LUNCA BÎRZEŞTI
  105. DUŢĂ V. MARIAN 251/08.01.1998-L 18/1991 5000 LAC VĂCĂREŞTI
  106. GEORGESCU ILIE 1569/30.03.1998-L 18/1991 10000
  107. GEORGESCU MARGARETA 897/18.02.1998-L 18/1991 8400
  108. GHEORGHE CONSTANTINA 1091711.03.1998-L 18/1991 5562
  109. GHEORGHE ELENA, MAZILU AURICA 28/25.11.1997-L 18/1991 3614
  110. HARALAMBIE LETIŢIA 675/28.01.1998-L 18/1991 6670
  111. HOJDA GHIŢĂ 512/20.01.1998-L 18/1991 3300
  112. IONESCU TEODORA 994/03.03.1998-L 18/1991 DIF 5000
  113. JELEA VASILE 495/20.01.1998-L 18/1991 1500
  114. LAMBE ION 599/23.01.1998-L 18/1991 10000
  115. LEITNER ADRIANA 676/28.01.1998-L 18/1991 8000
  116. MANEA NICOLAE 1270/20.03.1998-L 18/1991 4000
  117. MANEA ŞTEFAN, TUICĂ M. EUGEN 373/15.01.1998-L 18/1991 2100 MOŞIA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  118. MARIN GHEORGHE, ANDREI CONSTANŢA 253/08.01.1998-L 18/1991 3800 LUNCA VĂCĂREŞTI
  119. MARIN IULIAN 671/28.01.1998-L 18/1991 2340 LUNCA BÎRZEŞTI
  120. MERA ALEXANDRU VASILE 332/13.01.1998-L 18/1991 6200 VATRA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  121. MITU ANA 1526/30.03.1998-L 18/1991 10000 LUNCA BÎRZEŞTI
  122. NEAGU MARIN 344/14.01.1998-L 18/1991 4160 LAC VĂCĂREŞTI
  123. NEGRILA EUGENIA, LAMBRU 309/13.01.1998-L 18/1991 DIF 450 DRUMUL LUNCII 16
  124. NICULESCU DUMITRA, NEGUŢI MARIOARA, NICULESCU FLORICA, MĂCĂRESCU FLORICA, MĂCĂRESCU VASILICA, DINCĂ ALEXANDRU, DINCA VALERICA 19/25.11.1997-L 18/1991 DIF 2800 LUNCII-GHE. N. GHE. 90
  125. NICULESCU RUXANDRA 1991/03.04.1998-L 18/1991 LAC VĂCĂREŞTI
  126. NIŢULESCU NICOLAE, TUDOSE MARIA 566/22.01.1998-L 18/1991 17470 POVESTEI 46
  127. OLTEANU ION 147/15.12.1997-L 18/1991 65000 VITAN BÎRZEŞTI F.N.
  128. OTĂRĂŞANU GHEORGHE 1441/26.03.1998-L 18/1991 DIF 1300
  129. OTELEA ANIŞOARA 658/27.01.1998-L 18/1991 DIF 12700
  130. OTELEA ANIŞOARA 659/27.01.1998-L 18/1991 DIF 5600
  131. PANTOFARU ILIE, PANTOFARU PETRUŢA 103/08.12.1997-L 18/1991 5000 GLĂDIŢEI 41
  132. POPESCU NICOLAE, TEODORESCU EUGENIA 1071/09.03.1998-L 18/1991 12640
  133. RĂDULESCU RĂZVAN 1868/02.04.1998-L 18/1991 17845 LUNCII
  134. STAN PETRA 23/25.11.1997-L 18/1991 DIF 2034 POVESTEI 14
  135. STROE GHEORGHE, PÂSLARU FLORICA, STAMATE ELENA 625/26.01.1998-L 18/1991
  136. STROE MARIA 283/12.01.1998-L 18/1991 4800 AGRICOL
  137. STROE MARIA 1049/06.03.1998-L 18/1991 DIF 1300
  138. TEODORESCU MARIA 2118/03.04.1998-L 18/1991 17800 LUNCA VĂCĂREŞTI
  139. TEODORESCU MARIA 2120/03.04.1998-L 18/1991 10000 LUNCA VĂCĂREŞTI
  140. TUDOR P. PETRE 85/04.12.1997-L 18/1991 5000 LUNCA BÎRZEŞTI
  141. TUDORA I. ILIE 537/21.01.1998-L 18/1991 3540
  142. VASILIU MARIOARA 894/18.02.1998-L 18/1991 10800
  143. VASILIU MARIOARA 1125/16.03.1998-L 18/1991 VATRA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  144. ZANE TEODOR 1245719.03.1998-L 18/1991 15000 STR. GH. I. GHEORGHE
  145. ZURINI F. EMIL 328/13.01.1998-L 18/1991 10900 AGRICOL
  146. BRUMARU VALERIA 20233/23.08.2005-LEGEA NR. 247/2005 1598,97 LUNCA BÂRZEŞTI 11A
  147. RISTEA GEORGETA 20235/23.08.2005-LEGEA NR. 247/2005 1600,00 LUNCA BÂRZEŞTI F.N.
  148. DRAGOMIRESCU ROMULUS DRAGOMIRESCU NICOLAE 428/16.01.1998-LEGEA NR. 18/1991 1176 VATRA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  149. IVAN COSTACHE 8036/06.03.1991- LEGEA NR. 18/1991 120 LAC VĂCĂREŞTI
  150. DUMITRESCU DUMITRU DUMITRESCU ION 429/16.01.1998- LEGEA NR. 18/1991 1184 VATRA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  151. RADU VASILICA IVAN ILIE 1846/02.04.1998 2840 STR. LUNCA BÂRZEŞTI 11
  152. ZANE MARIN 8038/06.03.1991 760 LAC VĂCĂREŞTI
  153. ANE VASILE 2/20.11.1997- LEGEA NR. 18/1991 500 LAC VĂCĂREŞTI

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger