Păsări moarte cad din cer în Suedia, iar milioane de cadavre de pești sunt raportate în SUA, Brazilia și Noua Zeelandă

13

Valuri mari de animale moarte în mod misterios au apărut similar în mai multe locuri de pe Pământ. Marți, 4 ianuarie, milioane de pești morți au fost descoperiți în SUA, în Maryland, incidente similare fiind raportate în același timp și în Brazilia sau Noua Zeelandă. Mai departe, miercuri, autoritățile din Suedia au găsit 50 de păsări moarte pe o stradă. Aceste incidente apar la câteva zile după ce statele Arkansas și Louisiana au raportat cazuri misterioase de moarte în masă în rândul populației de pești și păsări.

Baltimore Sun a anunțat ieri că în jur de 2 milioane de pești au fost descoperiți morți în Golful Chesapeake. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Mediu din Maryland a declarat că stresul generat de apa prea rece putea să cauzeze acest incident. El a adăugat că în 1976 și în 1980 statul s-a mai confruntat cu probleme asemănătoare.

Parana Online, un ziar din Brazilia, anunța recent că 100 de tone de pești morți au fost aduse la mal de valuri marțea trecută în mai multe orașe pescărești din Brazilia. Cauza incidentului n-a fost încă identificată, oficialii spunând că printre posibilelele scenarii pot fi un dezechilibru în mediu, o poluare chimică sau un vas pescăresc care a dat drumul la captură din greșeală.

Și în Noua Zeelandă s-au găsit cadavrele a o sută de pești, pe unul din malurile Peninsulei Coromandel, mulți dintre ele fără ochi, anunță The New Zealand Herald. Departmentul de Conservare pune evenimentul pe seama lipsa de hrană din cauza condițiilor meteo.

Chiar dacă aceste evenimente par să nu aibă o legătură între ele, ele au apărut exact la câteva zile după ce statele Arkansas și Louisiana au raportat cazuri misterioase de moarte în masă în rândul populației de pești și păsări. Mii de păsări moarte au fost găsite în Beebe, Arkansas, după Anul Nou și în zilele următoare, și alți 300 din aceeași specie în Lousiana. Tot în jurul orașului Beebe, aproape 100.000 de cadavre de pești au fost descoperite în râul Arkansas. În Kentucky, o femeie a raportat duzine de păsări găsite moarte în jurul locuinței sale. Oficialii au dat vina inițial pe petardele de Anul Nou, apoi pe liniile de electricitate.

Unii rămân sceptici față de explicațiile oficialilor. Dan Cristol, profesor de biologie și fondator al Institutului de Studii Integrative a Comportamentului Păsărilor din cadrul Colegiului William&Mary, a declarat pentru Associated Press că petardele nu pot fi învinuite decât dacă cineva le-a ariuncat în cuib, propulsând păsările în cer.

Miercuri, și în Suedia au fost raportate cazuri misterioase de cadavre de păsări pe străzi, fiind învinuite tot petardele, alături de vremea rece.

Cazurile de păsări sau pești morți nu sunt rare, însă scara și proximitatea evenimentelor a condus la diverse speculații. Oficialii neagă orice legătură între aceste evenimente și spun că totul este doar o coincidență.

Care e părerea voastră?

Citiți și:

Vânătorii de balene și activiștii se bat cu tunuri de apă în largul Antarcticii

Catastrofele naturale din 2010 au costat 130 de miliarde de dolari

Time: Top 10 al celor mai importante evenimente de mediu în 2010

Met Office contrazice IPCC privind creşterea nivelului mării

Sursa: Huffington Post

Foto: EPA

Tags:13 comentarii

  1. sunt fluctruatii electromagnetice ale pamantului, nu poate fi vorba de poluare la asemenea distanta, daca ar fi poluarea ar trebuii sa moara toate, asa ca e vorba de campuri electromagnetice de frecvente diferite de cele normale si care pot afecta animalele dar mai ales pasarile,

  2. Uneorii suntem orbi si surzii desi vedem si auzim. Cand a venit Domnul pe pamnt nu a putut sa-l vedem si sa-l auzim, iar acum nu putem sa intelegem ce a fost scris, foarte clar in Apocalipsa dupa Ioan. Fie numele domnului binecuvantat si inteles macar in ultimul ceas

  3. Destul de bizar daca nu chiar suspect ce se intampla. Nu vreau totusi sa exagerez si sa spun ca a venit ¨timpul¨ .. dar ceva nu este in regula si astfel de fenomene au o cauza anume ( in fine, cel putin ma lasa rece numarul colosal de vietuitoare moarte … )

  4. Pingback: Misterul continuă: Încă o mie de păsări și 40.000 de crabi morți, de data asta în Italia și Anglia » Think Outside the Box

  5. Pingback: Păsările moarte căzute din cer sunt cazuri rare, dar nu apocaliptice » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger