Participă la o dezbatere despre o temă foarte actuală: Poate legea să creeze buni samariteni?

0

Closer to Oxford te invită la o dezbatere online pe o temă care te privește mai de-aproape decât credeai: E timpul să sancționăm prin lege pasivitatea individului care e martor la încălcări ale legii? Termenul-limită până la care te poți înscriere la dezbatere este 13 februarie.

Legislația din multe țări europene, sensibilizată și de accidentul prințesei Diana, a adoptat “legea bunului samaritean”. Aceasta prevede obligația de a interveni când suntem martori la accidente care pun în pericol viața sau integritatea corporală a cuiva. Alertarea autorităților prin apelul la numărul de urgență este primul pas, de multe ori suficient pentru ieșirea din pasivitate. Poate funcționa această situație ca un precedent pentru a contracara pasivitatea indivizilor care ar putea interveni în situatii grave, cum ar fi cele de prostituție infantilă, violență motivată de ură sau chiar cazuri de corupție? Cu ce temei și cu ce preț putem să transformăm o eventuală datorie morală de a interveni, într-o obligație legală? Ar duce această soluție de tip sancțiune la un grad mai ridicat de responsabilitate în societate?

Până pe 13 februarie, înregistrează-te în rundă, ca să dezbati această temă. Procedura este foarte simplă:

1. Te inregistrezi individual pe site-ul www.closer2oxford.ro, vezi secțiunea Register.
2. Urmezi pașii descriși și inviți un coleg/o colegă sa facă parte din echipa ta. Dacă nu ai echipă, poți găsi un coechipier pe site, printr-o procedură simplă.
3. După ce echipa e formată, veți primi informația că sunteti afirmatori sau negatori.

Notă: Cei care au cont din rundele anterioare trebuie doar să-și reînregistreze echipa (cu același coechipier sau cu altul), pentru a intra în rundă și a primi poziția.

Gata, acum poți începe pregătirea. Toate discursurile vor fi postate pe pagina de profil. Regulamentul competițional și resursele de lectură îți stau la dispoziție. Pentru orice întrebări, nu ezita să ne scrii la [email protected]. Poți câștiga premii în abonamente la Foreign Policy România și la librăriile British Council.

Foto: pdfcast.net

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger