Participă la construcţia primei comunităţi low-impact din România

0

Vrei să iei parte la construcţia primei comunităţi verzi din România? Atunci, poţi participa la tabăra de voluntariat din Munţii Apuseni. Vino să îi cunoşti pe cei care pun bazele comunităţii low-impact şi să îţi petreci vacanţa făcând cu adevărat ceva durabil.

Tabăra a început în luna mai şi se întinde până în luna septembrie. Pentru că pun accent pe principiul responsabilităţii, organizatorii taberei – Asociaţia “Apusenii verzi” – recomandă participanţilor să ia în calcul faptul că tabăra se bazeabă pe voluntariat, aceştia fiind singurii responsabili pentru cheltuielile de transport, cazare şi hrană.

Cazarea se face la cort, iar alimentele, pe lângă cele neperisabile aduse de acasă, se pot obţine de la săteni, iar apa se aduce de la izvoarele din vecinătate.

În Apusenii Verzi se ajunge cu trenul până la Alba Iulia, iar de la autogara din Alba Iulia cu un microbuz până la Goruni, de unde mai sunt 150 de metri până la Apuseii Verzi.

Participanţii la tabără pot ajuta la decopertarea terenului pentru construcţia caselor ecologice, pot planta copaci, pot cosi fân şi curăţa pădurea, pot săpa şanturi şi pot face grădinărit.

Foto: Apusenii Verzi


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger