Parlamentul Rusiei se pronunţă în favoarea limitării drepturilor comunităţii LGBT

2

Parlamentul rus şi-a exprimat, în primă instanţă, susţinerea pentru o interdicţie care vizează comunitatea LGBT, mai exact pentru un proiect de lege care interzice “propaganda gay” în rândul minorilor. Membrii comunităţii au reacţionat în stradă, la Moscova, faţă de efectele proiectului de lege (dacă acesta va deveni normă legislativă), iar poliţia a făcut arestări.

 

 

Susţinători ai drepturilor persoanelor gay au organizat un protest de stradă de tip „kiss in” şi au fost agresaţi de cei care se opun discuţiei libere despre homosexualitate. Activista pentru drepturile omului Lyudmila Alexeyeva a declarat, citată de BBC: „Scopul real al acestor norme legislative este, de fapt, îngrădirea drepturilor minorităţilor sexuale”. Proiectul de lege s-a aflat abia la prima citire şi dezbatere în Duma de stat a Rusiei, urmând să mai treacă prin încă două proceduri similare, după care trebuie să fie aprobat de camera superioară a parlamentului şi promulgat de preşedintele Vladimir Putin, pentru a intra în vigoare.

Dacă proiectul va deveni lege, consecinţele sale vor fi că, pe tot teritoriul Rusiei, evenimentele care promovează drepturile comunităţii LGBT vor fi interzise, iar organizatorii lor, amendaţi. Anul trecut, printr-o decizie judecătorească luată tot la Moscova, paradele gay în capitala Rusiei au fost interzise pentru 100 de ani. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a amendat Rusia pentru această decizie de intezicere a paradelor în Moscova, care a fost luată în ciuda faptului că, în statul rus, homosexualitatea nu mai este o infracţiune din 1993. Reacţia susţinătorilor drepturilor comunităţii LGBT la hotărârea Dumei ruse a fost de a manifesta deschis, în stradă, însă mai multe persoane (despre care se crede că erau militanţi creştini ortodocşi ruşi)  au reacţionat şi au agresat demonstranţii. Poliţia a făcut mai multe arestări.

Proiectul de lege în discuţie spune că: persoane private care promovează „comportament homosexual printre minori” în Rusia pot fi amendate cu până la 124 de euro, iar oficiali care promovează acest tip de comportament, cu de până la zece ori această sumă. Şcolile şi companiile pot fi amendate cu peste 12.000 de euro pentru acelaşi lucru. „Acest proiect de lege nu defineşte sub nicio formă ce este propaganda gay, promovarea gay, pentru că nici nu există aşa ceva, nu există propagandă gay. Practic, legea consideră tot ce se referă la relaţii conjugale “neortodoxe” drept propagandă gay”, spune jurnalista Yelena Kostyuchenko, de la Novaya Gazeta, citată de Associated Press.

 

Sursa şi foto: BBC


2 comentarii

  1. “Sustinatorii[…] au fost agresaţi de cei care se opun discuţiei libere despre homosexualitate”. Nu se opun discutiei, ci doar legalizarii propagandei in randul minorilor. Discutia libera apare atunci cand ambele parti detin instrumentele necesare unei analize obiective a situatiei, deci, in general, nu poate exista o discutie libera pe aceasta tema intre un adult si un copil.
    Evident ca sustinatorii drepturilor persoanelor gay sunt liberi sa discute cu adultii, poate chiar sa-si argumenteze pozitia, nu numai sa le provoace scarba cu “kiss in”-uri.

  2. In Rusia Putin şi biserica sunt la volan. Iar familia rusă trebuie să aibă minim 3 copii ca să aibă Putin pe cine trimite la răzbel. Cum homo şi lesbi nu fac copii, nu-s ruşi adevăraţi deci jos cu ei. Asta e logica.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger