Parlamentul European a primit petiția anti-ACTA semnată de 2,5 milioane de persoane

2

Ieri, 28 februarie, petiția internațională prin care utilizatorii de Internet protestează împotriva Acordului Comercial de Combatere a Contrafacerii a fost prezentată Parlamentului European. Lansată de Avaaz, petiția cere ”un Internet liber și deschis”, respingând ratificarea ACTA.

 

”Când primim o petiție semnată de peste 2 milioane de oameni, avem o responsabilitate și mai mare de a-i asculta pe cetățenii Europei și de a le oferi ocazia să-și exprime punctele de vedere în fața instituțiilor europene,” a declarat Eminia Mazzoni, de la Comisia pentru Petiții.

Petiția a fost prezentată de către Alex Wilks, Pascal Vollenweider și Anne Agius din partea Avaaz, organizația civică internațională care, din 2007, a derulat nenumărate campanii de activism online, pornind de la subiecte fierbinți din zona drepturilor omului, a problemelor de mediu ș.a.m.d.

Comisia pentru Petiții din cadrul Parlamentului European va decide asupra valabilității acestei petiții la următoarea adunare, care va avea lor pe 19-20 martie. Dacă petiția este admisă, Comisia va purta o discuție deschisă cu semnatari și inițiatori ai petiției, cu experți și reprezentanți ai Cosmiei Europene, parte dintr-o dezbatere publică mai amplă lansată săptămâna aceasta de Parlamentul European.

 

Sursa: Times of Malta

Foto: Flickr / European_Parliament


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger