Parisul va recicla energie de la maratoniști

2

Organizatorii maratonului din Paris, care va avea loc duminica aceasta, vor instala plăcuțe prevăzute cu dispozitive de recoltare a energiei pe traseul alergătorilor, pentru a se asigura că efortul celor 40 000 de maratoniști nu se va irosi, scrie Bloomberg. Plăcuțele cu pricina, fabricate din cauciucuri de camion reciclate, se vor întinde pe o suprafață de doar 25 de metri din traseul de 42,2 kilometri.

 

 

Fiecare pas generează până la 8 wați de energie kinetică, energie transferată apoi unor baterii ce pot încărca ecrane de afișaj și indicatoare electronice afișate de-a lungul traseului, susține compania producătoare, Pavegen Systems Ltd., din Marea Britanie. Prin tehnologia sa, firma vrea să contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon și să sporească eficiența energetică în mai multe orașe ale lumii.

“Imaginați-vă că fugiți sau mergeți pe jos la muncă pentru a asigura energie becurilor când vă întoarceți seara acasă”, spune directorul executiv al Pavegen, Laurence Kemball-Cook, care a inventat tehnologia. Aceasta se situează în afara rețelei de electricitate (off the grid) și funcționează indiferent de vremea de afară. Compania a refuzat însă să divulge cantitatea de energie ce va fi produsă în cadrul maratonului de sâmbătă. Sponsorul evenimentului, Schneider Electric, a spus că va dona încă 10.000 de euro în scopuri caritabile dacă se vor genera mai mult de 7 kilowați-oră.

Foto: Discovery News

Tags:2 comentarii

    • sigur ca sunt poate mai multe resurse consumate decat obtinute la acest concurs, dar nu asta este ideea. gandeste-te ca in viitor ar pune asemenea placi pe asfalt, si ar fi folosite zilnic, sau la o sala de fitness, etc. atunci pe termen lung am iesi cu mult in castig. din punctul meu de vedere este un experiment genial

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger