Parisul va construi un sat împădurit pe acoperișul unei clădiri

0

În câțiva ani, o parcare de la marginea Parisului se va transforma într-o clădire plină cu copaci, pe acoperișul căreia vor fi construite case și care va servi și ca pod pietonal, scrie FastCoExist.  Platforma va găzdui 1.000 de copaci și se va întinde peste șoseaua de centură care separă orașul de suburbii. Arhitecții care au proiectat-o vor să înlăture delimitarea creată de această șosea. Toți parizienii vor putea urca în clădirea nouă și traversa șoseaua pe podul pietonal, împânzit la rândul său cu copaci.

1000 ARBRES from Manal Rachdi Oxo Architects on Vimeo.

O structură a clădirii o va reprezenta podul pietonal, iar cealaltă va fi un ansamblu de case și apartamente, alături de care vor fi construite birouri, o creșă pentru copii și restaurante. Clădirea a primit forma unei piramide inversate pentru maximizarea volumului de spațiu public din parcul de la baza ei.  Copacii combat poluarea și temperaturile urbane în creștere, îi fac pe oamenii care trăiesc în apropierea lor să se simtă mai fericiți și mai tineri, iar plasarea lor pe clădiri poate aduce și alte beneficii.

Manal Rachdi, unul dintre designerii construcției, spune că ea reprezintă un răspuns la încălzirea globală. „Știm deja din experimente că acoperișurile normale ale clădirilor pot cauza pierderi de energie”, spune el. „Dar dacă plantăm vegetație și copaci pe acoperișuri, economisim energie. Asta devine un trend acum, pentru că este o altă modalitate de a consuma mai puțină energie și de a proteja clădirile”.

Noua clădire va funcționa pe baza unei combinații dintre energia solară, cea eoliană și cea geotermală, iar spațiile pe care le găzduiește vor funcționa pe baza unui sistem de întrajutorare energetică. Dacă, de exemplu, un restaurant produce mai multă energie decât folosește, aceasta poate fi folosită de un birou sau de o locuință de deasupra.  „Ne dorim crearea unui ecosistem viu”, spune Rachdi.

Construcția va începe în următorii doi ani și ar urma să fie finalizată în 2021 sau 2022.

Puteți citi și:

Madridul se îmbracă în plante pentru a combate temperaturile în creştere


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger