Părinții fumători le cumpără copiilor mai puțină mâncare și mai puține cadouri

1

Pericolele fumatului în timpul sarcinii sau în apropierea unui copil au fost documentate deja, dar un nou studiu arată că părinții fumători au mai puțină grijă de copiii lor.

 

 

Un sondaj arată că mamele și tații dependenți de nicotină cumpără cadouri mai mici de Crăciun, haine mai puține și chiar își hrănesc copiii mai puțin pentru a-și finanța viciul zilnic.

Sondajul, care investighează stilul de viață al fumătorilor, a descoperit că unii dintre aceștia fură de la prieteni, aplică pentru carduri de credit și chiar cer bani necunoscuților de pe stradă pentru a-și cumpăra țigări.

Cercetarea a fost făcută de compania farmaceutică Pfizer și a cuprins interviuri cu 6.271 de fumători. Ei fost întrebați despre cum își finanțează acest obicei în vremuri grele din punct de vedere economic. Deși 60% dintre aceștia refuză să plătească mai mult de 8 lire sterline pe pachet, au existat 31 de persoane care ar da și 40 de lire sterline pe un pachet de țigări.

Cele mai alarmante statistici au fost, totuși, legate de părinții fumători. Mulți dintre ei reduc calitatea vieții copiilor pentru a-și cumpăra țigări. 20% au recunoscut că au cumpărat copiilor haine mai puține și mai ieftine pentru a economisi bani și a nu fi nevoiți să se lase de fumat.

De asemenea, 17% au spus că mai taie din bugetul pentru mâncarea și băutura copiilor, 35% reduc dulciurile pentru copii și 20% mai taie din cadourile de Crăciun și de zilele de naștere pentru a continua să fumeze.

9% dintre cei intervievați, adică 350 de persoane, au furat bani din pușculița copiilor. 13% au spus că nu își mai duc copii la grupuri after-school, 17% au recunoscut că au cumpărat mai puține jucării și 7% refuză să-și trimită copiii în tabere pentru a strânge bani de țigări.

Majoritatea celor intervievați simt presiuni financiare, dar viciul îi face să apeleze la economii sau chiar să fure de la prieteni și rude. 7% au aplicat pentru un card de credit doar pentru a-și cumpăra țigări, 11% au renunțat la mâncare în favoarea fumatului, iar 100 de oameni au recunoscut că au cerut necunoscuților bani de țigări.

70% dintre fumători vor să se lase, iar numărul de încercări de a se lăsa până să reușească este de patru.

Sursa: Daily Mail


Un comentariu

  1. muuuuuuuuuuieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 😀 fake and gaaay, chestionarul a fost adresat celor de la liceu? :)) sau de la scoala? wtf la 8 lire pachetu?! For Fucks Sake, cat sa fumezi si sa nu iti ajunga banii.

    Sa fim seriosi

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger