Părinţii care au interzis Crăciunul în casa lor pentru a-i ajuta pe nevoiaşi

1

John şi Lisa Henderson din oraşul american Hurricane, Utah, au încercat luni la rând să-şi facă copiii mai responsabili şi mai respectuoşi, scrie Time.com. I-au ameninţat că dacă nu îşi vor schimba comportamentul, vor exista consecinţe. În cele din urmă, acestea au apărut. Într-o zi, în urma unei conduite reproşabile a copiilor, John Henderson a propus: “Ar trebui să interzicem Crăciunul”. Şi asta s-a întâmplat.

Familia s-a gândit să folosească banii care ar fi fost cheltuiţi pe cadouri pentru a-i ajuta pe alţii. Aşa că a iniţiat cu ei o acţiune de strângere de haine pentru victimele taifunului Haiyan din Filipine, urmând să asigure transportul bunurilor pe mare. Totodată, părinţii se gândesc să participe şi în programul “Adoptă un bunic”. Lisa Henderson spune că celor trei băieţi de 5, 8 şi 11 ani nu le lipsesc jucăriile. Familia va decora şi va sărbători Crăciunul la fel ca înainte, iar copiii vor putea primi cadouri de la alte familii. Soţii Henderson cred că exemplul mărinimiei pe care îl oferă băieţilor e un dar mai de preţ decât un gadget electronic sau o figurină Star Wars.

Cei doi părinţi ştiau că copiii lor au multe pentru care ar trebui să fie recunoscători, cum ar fi mâncare bună, o casă drăguţă şi jucării al căror număr l-au pierdut. Mai aveau nevoie de puţină perspectivă, pe care au primit-o. Crăciunul comercial va lipsi din locuinţa familiei Henderson. În locul cursei spre bradul sub care Moş Crăciun îşi plantează darurile, în dimineaţa de Crăciun, accentul va fi pus pe timpul petrecut împreună, pe jocuri de familie şi pe şansa copiilor de a se bucura cu adevărat de puţinele cadouri pe care le vor primi, de la bunici şi alţi oameni.


Un comentariu

  1. APEL UMAMITAR. pentru ca se apropie craciunul 2014.:Fac un apel la cei cu suflet, la oameni care stiu sa ofere nu ptr faptul ca au prea mult, ci ptr ca stiu exact ce inseamna sa nu ai nimic, va rog din inima datimi o sansa sa simt ca mai pot trai. Nu am cerut nici-odata nimic nimanui dar acu am ajuns in pragul disperari, si sunt nevoit sa apelez la semeni, si sper ca intro zi sa pot fi si eu in pozitia de a putea ajuta pe cineva, sa pot face un suflet fericit asa cum si altii ma vor face pe mine, in acest moment cumplit al vietii, va roog din suflet sa nu fiti indiferenti la povestea mea spusa pe scurt, va scriu din suflet asa cum simt si asa cum traesc, multumim din suflet la toti cei ce vor citi acest mesaj al meu.iaca se apropie craciunul, Dumnezeu va vedea totul.As dori sa-l lasati pe Dumnezeu sa ma judece, daca asa considerati dv.IERTATI-MA. Am suferit de 2 ori accidente din trunchiul cerebral[paralizie] am suferit de 2 ori infarct miocardic antero-septal, am reumatism poliartrita reumatoida, am Diabet foarte complicat cu insulina de 2 feluri, am ajuns sa mai pot merge cam 20 metri apoi tre-sa fac o pauza stie doar Dumnezeu totul despre viata mea, sotia este f bolnava cardiovascular avem si un copil minor la scoala, si singura sursa de venit este o pensie pe caz de boala care-i de 600 lei, de aceea va rog sa ne ajutati asa cum puteti dv chiar si un colet cu ceva alimente near fi de folos,ducem lipsa de lemne ptr foc..iar pt siguranta corespondentei mele am adresa la: oficiul postal 1 casuta postala 95 localitatea vaslui-romania, sau cont la raiffaisen bank romania nr 1059026 lei ptr mihai feraru tel mobil: 0040761887298 sau western-union. A-R. Dumnezeu sa fie cu voi cei milostivi Amin.
    Totul este cu frica lui Dumnezeu…LA MULTI ANI 2015.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger