Parfum! Si aromele pot fi ecologice

0

Aroma

Eos este nu doar zeita greceasca a rasaritului ci si numele unui parfum despre care se afirma ca este total ecologic, respectiv a fost fabricat cu “zero amprenta de carbon”.

Parfumurile organice nu sunt o noutate. Inca din secolele XVI-XVII, parfumierii vremii utilizau diferite ingrediente naturale pentru a crea arome speciale. Si astazi, in industria frumusetii exista parfumuri ecologice care sunt produse din lavanda, iasomie sau esente de trandafir, ba chiar din compozitii ce includ portocale sau grapefruit.

Numai ca parfumul Eos – realizat prin colaborarea dintre de Blue Marble Energy, o organizatie ce are ca scop reducerea emisiilor de carbon si parfumeria Sweet Anthem – pare sa fie revolutionar in domeniu, relateaza cotidianul The Independent.

Eos este creat dintr-un amestec de resturi rincede de cereale, alge verzi si un amestec de aproape 50 de mii de bacterii, inlocuind total petrolul sau derivatele folosite pana acum la realizarea diferitelor arome.

Parfumul este disponibil atat intr-o varianta pentru femei – ce are o aroma verde florala, de ceai – cat si intr-una unisex.

Specialistii apreciaza ca parfumurile eco vor ramane in continuare produse de nisa deoarece ingredientele naturale din care sunt fabricate sunt scumpe si, in plus, nu se cunosc intotdeauna riscurile alergenice asociate acestora. De aceea, este recomandabil ca orice produs nou sa fie intotdeauna testat pe propria piele pentru a se sesiza eventuale reactii negative. (Text/foto: MC)

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger