Părerea voastră: De ce nu mi-e frică de bau-bau

0

DA, toţi avem un interes. Unul mai mare, unul mai mic, mai pe faţă, mai pe ascuns. Întotdeauna vor exista manipulatori ce vor încerca să profite de pe urma oricărui lucru ce se întâmplă în jurul lor. Iar politicienii învaţa să facă asta de la grădiniţă (sic). Bine bre, o să recunosc că şi eu am citit prin clasa a 7-a, a 8-a despre teoriile lui Machiavelli in Il principe, sărind peste cuvintele cu efect de somnifere, iar ceva mai încolo Arta Războiului a lui Sun Tzu (cu ceva mai multă atenţie şi dedicaţie). Ceva cursuri de tehnci de comunicare, NLP, formare, media, bla bla.

 

1234938_558771627527504_1466600000_n

Foto: Casa Jurnalistului

de Floriana Ungureanu

 

Știu când cineva mă minte şi de ce mă minte şi cam ce i-ar ieşi la o astfel de afacere şi nu, nu mă impresionează.  Nu pot fi manipulată, fiindcă sunt expertă în manipulare. Aş putea fi în tabăra lor, a celor care profită, care manipulează, care exploatează fricile, nesiguranţele, neştiinţa celor din jurul lor. Şi aş face-o cu mare succes. Dar nu o fac. De ce? Fiindcă ştiu o lege fundamentală a universului, exprimată atât de frumos în tradiţia noastră seculară: ”Cel ce ridică sabia, de sabie va pieri”. Important pentru mine este ceea ce aleg eu, eu trebuie să trăiesc cu conştiinţa mea, eu garantez pentru acţiunile mele şi sunt responsabilă pentru cuvintele mele. Dorm împăcată noaptea? Perfect! Înseamnă că am făcut ce trebuia să fac, am fost cine trebuia să fiu, am spus ce trebuia să spun.

Şi nu îmi este frică de ce fac, sunt sau spun ceilalţi, nici nu mă întreb de ce, pentru cine sau când. Şi ştiţi de ce? Fiindcă nu contează! Indiferent de ce fac ceilalţi ceea ce fac, de cine sau cum se cred şi de ce rezultate se aşteaptă să obţină, nu contează, fiindcă întreg universul merge într-o singură direcţie şi nimeni nu are de ales decât să meargă odată cu el, iar orice împotrivire este nu numai inutilă, ci şi de deplâns, căci o altă vorbă populară pe care eu o ador spune că ”Dumnezeu nu dă cu parul, dă cu amarul”.

Concluzionând, nu mă interesează ăa X şi Y şi Z au jucat ieri horă, azi vals şi mâine kazacioc. Eu pe valsul lor pot încinge o sârbă de n-ai aer, fiindcă ritmul eu îl am în sânge şi nu îl urmez pe cel ce-mi sursură în urechi. De ce? Fiindcă sunt un hipster, iete d’aia. Bau-baul sunt eu. 😉

Părerea Voastră

Deschidem pe TOTB.ro o nouă rubrică, unde vom publica textele primite de la voi, cititorii vigilenți care, din când în când, puneți mâna pe tastatură și ne scrieți. Într-o lume unde e din ce în ce mai limpede că jurnalismul cetățenesc poate compensa pentru hibele unei prese centrale predominant corupte și animale de interese politice și presiuni comerciale, cu toții sutem datori să rupem, măcar din când în când, bariera dintre consumatorși producători. Adică să devenim prosumatori, să ne implicăm și să dăm mai departe mesajele noastre: Acțiunea e contagioasă. Cu alte cuvinte, așteptăm textele voastre pe Facebook sau pe adresa [email protected] 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger