VIDEO Parcul Național Munții Măcinului, o zonă unică în România unde se găsește 50% din flora și fauna țării

0

În România se găsește singura regiune din Uniunea Europeană în care ecosistemele zonei de stepă coexistă cu pădurile submediteraneene și balcanice. Este vorba despre Parcul Național Munții Măcinului din Podișul Dobrogei, care se întinde pe o suprafață de 11.150 de hectare.

Parcul Național Munții Măcinului a fost declarat arie protejată în 1998 și un element cheie al rețelei europene Natura 2000, adunând, pe o suprafață mai mică de 1% din teritoriul României, peste 50% din speciile de floră și faună ale țării.

Mai multe de jumătate din fauna Dobrogei aride este de origine asiatică, iar printre cele mai interesante specii care își au habitatul aici se numără dihorul pătat și balaurul de Dobrogea. Experții spun că Parcul Național Munții Măcinului este o zonă unică în țară care trebuie protejată, omul fiind principalul factor care alterează biodiversitatea.

Pentru a sublinia nevoia de conservare a acestei zone unicat, Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă a realizat un documentar despre Munții Măcinului în cadrul proiectului Măsuri de eficientizare a managementului conservativ şi participativ în zona Munţilor Măcinului, încheiat în noiembrie 2011. Urmăriți, mai jos, documentarul.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger