Parcul SeaWorld din San Diego renunţă la divertismentul cu balene ucigaşe

1

Compania SeaWorld a postat un anunţ online, la începutul săptămânii, prin care informa publicul despre faptul că spectacolele sale de divertisment cu balene ucigaşe (orca) vor fi scoase din programul parcului, începând de anul viitor.

Din păcate, vestea nu pune capăt şi captivităţii în care sunt ţinute balenele ucigaşe. Practic, parcul de distracţii va înlocui spectacolele pe viu cu alte activităţi, numite “educaţionale”, care vor implica, pe mai departe, creaturile marine; dar, promite compania, vor fi mai apropiate de modul natural de viaţă al acestora. SeaWorld susţine că doreşte să informeze şi să inspire publicului şi să nu mai trateze balenele precum animale de circ. Decizia companiei vine după o campanie îndelungată dusă de activiştii pentru drepturile animalelor în scopul eliberării balenelor. Campania a avut succes şi la public, multe spectacole ale parcurilor de divertisment de acest tip fiind boicotate.

După apariţia mai multor documente (studii, filme documentare) care au arătat faţa ascunsă a industriei divertismentului acvatic dezvoltat de SeaWorld, dar şi faptul că orcile ţinute în captivitate au o speranţă mai scurtă de viaţă, statul California a interzis reproducerea în captivitate a acestor animale, începând din luna octombrie a acestui an. În acest context, parcul acvatic din San Diego a primit undă verde pentru extinderea bazinelor în care sunt ţinute balenele. Alte state americane, însă, nu au interzis reproducerea în captivitate a balenelor ucigaşe, astfel că activiştii pentru drepturile animalelor susţin că vor continua lupta împotriva exploatării orcilor cu scopul distrării publicului.

Sursa, foto şi mai multe detalii: I Fucking Love Science


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger