Papa susţine lupta anti-fracking

0

Papa Francisc se alătură oponenţilor industriei fracking-ului şi mineritului distructiv, informează un articol de pe EJOLT. Gestul său simbolic a fost înregistrat în timpul unei vizite a unui grup de argentinieni la Vatican, grup compus din oponenţi ai fracking-ului şi mineritului distructiv, în special cel aurifer.

 

 

Întâlnirea dintre Papa Francisc şi grupul de argentinieni (din care facea parte şi Antonio Gustavo Gomez, membru al grupului EJOLT şi la care a participat şi regizorul Pino Solanas, realizatorul al filmului „Dirty Gold”) a durat o oră, a avut loc în cursul săptămânii care tocmai se încheie şi s-a concentrat pe contaminarea apei prin fracking şi minerit distructiv, ca temă a discuţiei. Papa a menţionat, în timpul întâlnirii, că pregăteşte un mesaj legat de natură, oameni şi poluarea mediului înconjurător.

Dar, cum o imagine valoarează cât o mie de cuvinte, Papa şi-a demonstrat sprijinul pentru tabăra anti-fracking prin două fotografii, una cu un tricou cu mesajul „No To Fracking” (foto sus)  şi alta cu un tricou cu mesajul „Water is worth more than gold” (Apa valorează mai mult decât aurul – foto jos).

 

 

Sursa şi foto: EJOLT

 

Puteţi citi şi:

Ţăranii împotriva gazelor de şist – lupta continuă

Cum se vede din avion Texasul ciuruit de sonde

Oameni de ştiinţă americani cer interzicerea fracking-ului în California

FOTO Lumea unită împotriva fracking-ului

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger