Papa îi sfătuiește pe preoți să-și cumpere mașini ”mai modeste”

0

Recunoscut deja pentru mesajele sale care îndeamnă la cumpătare și consum rațional, Papa Francisc le-a adresat zilele trecute preoților îndemnul de a conduce mașini mai ”umile” și mai modeste, spunând că îl îndurerează să vadă fețe bisericești la volanul unor mașini noi și extravagante.

preoti-in-masina-scumpa-600x528

Papa Francisc le-a mai transmis, de asemenea, preoților și călugărițelor din întreaga lume că drumul spre fericire nu duce prin cele mai noi modele de smartphone-uri și că atenția lor ar trebui să se concentreze mai degrabă spre smerenie, modestie și spre cei aflați la nevoie. ”Mă doare să văd un preot sau o călugăriță conducând cel mai nou model de mașină. Pur și simplu nu se poate așa,” a declarat suveranul pontif, citat de Reuters.

Francisc recunoaște, desigur, că mașina este extrem de utilă în muncile zilnice, însă le recomandă liderilor religioși să-și cumpere mașini mai umile și să se gândească, înainte de a-și cumpăra un vehicol luxos, la câți copii mor de foame în lume, în acest moment. Potrivit agenției de știri ANSA, Papa Francisc se deplasează prin Vatican cu o mașină Ford Focus.

Un alt îndemn la cumpătare venit din partea lui Francisc a vizat risipa de mâncare, suveranul reamintindu-le credincioșilor că a arunca mâncare e ca și cum ai fura de la săraci.

Sursa: Reuters

Foto: Denisuca.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger