Papa Francisc va scoate un album pop-rock

0

Pe 27 noiembrie, se va lansa albumul Wake Up! (Treziţi-vă), care va conţine imnuri sacre cântate de Suveranul Pontif şi fragmente din discursurile sale în mai multe limbi, acompaniate de acorduri muzicale înălţătoare din sfera pop-rock şi din registrul cânturilor gregoriene, scrie Rolling Stone. Albumul, realizat în colaborare cu compania Believe Digital şi avându-l în spate pe producătorul şi directorul artistic Don Giulio Neroni, care a realizate mai multe albume papale, a fost aprobat de Vatican şi va include 11 piese.

“Treziţi-vă! Mergeţi! Mergeţi! Înainte”, îndeamnă Papa Francisc în engleză, în faţa unei audienţe sud-coreene, având pe fundal sintetizatoare, trâmbiţe şi chitare electrice. “Treziţi-vă! Treziţi-vă! Domnul vorbeşte de o responsabilitate pe care Domnul v-o dă vouă/ E o datorie a vigilenţei/ Să nu lăsaţi presiunile, tentaţiile şi păcatele să vă slăbească sensibilitatea frumuseţii sfinţeniei”. Mai încolo, Papa le transmite oamenilor: “Cel care doarme nu poate cânta şi dansa şi nu se poate veseli”.

Pe viitorul album, Suveranul Pontif le vorbeşte ascultătorilor în italiană, engleză, spaniolă şi portugheză, abordând teme precum pacea, demnitatea, problemele de mediu şi întrajutorarea nevoiaşilor. O parte din piesele de pe album au fost compuse de Tony Pagliuca, care a cunoscut succesul cu trupa de rock progresiv La Orme în anii ’70.

Aflaţi mai multe pe Rolling Stone.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger