Pantofarul care repară papuci nedoriţi şi îi dăruieşte oamenilor străzii

0

Un pantofar generos din Vancouver (Canada) repară încălţările pe care clienţii săi nu le mai doresc înapoi şi, apoi, le face cadou persoanelor fără adăpost. De la simplul gest de bunătate de la început, lucrurile au evoluat într-un adevărat program dedicat ajutorării oamenilor străzii.

Ronald Dijnam este pantofarul care a pornit acest program prin care repară încălţăminte nedorită de alţii şi o donează persoanelor fără adăpost. Programul a pornit în anul 1985 şi s-a desfăşurat mereu cu sprijinul organizaţiilor caritabile locale, care au grijă ca perechile de papuci să ajungă la cei care au nevoie de ele. Nu doar oamenii străzii sunt beneficiari ai acestui program, ci şi părinţii foarte săraci, care nu au bani să le asigure copiilor lor necesarul de încălţăminte.

Asistenţii sociali spun că acest program derulat de pantofarul cu suflet mare a fost nepreţuit pentru Vancouver: în toţi aceşti ani de când funcţionează, 25.000 de perechi de papuci au fost distribuite oamenilor străzii. Localnicii din regiunea Vancouver pot contribui, dacă doresc, la acţiune, donând încălţările de care nu mai au nevoie la atelierul pantofarului, numit “Quick Cobbler”.

Mai multe detalii găsiţi în materialul video de mai jos:

Sursa şi foto: True Activist


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger