Panouri solare pe Route 66

0

Statul American Missouri își propune să scoată energie și din drumuri. În acest an, departamentul pentru transporturi va testa generarea de energie dintr-un “covor” fotovoltaic instalat pe celebra Route 66.

Panourile au fost realizate de Solar Roadways, un start-up care a strâns peste 2,2 milioane de dolari în 2014 printr-o campanie de crowdfunding  pentru a aduce tehnologia pe piață. Fondatorii companiei spun că prin instalarea “covoarelor” solare pe toate drumurile și în parcările din America s-ar genera de trei ori consumul de electricitate din 2009.

Autoritățile din Missouri vor lansa propria campanie de crowdfunding pentru experimentul energetic și speră ca panourile hexagonale să fie instalate și funcționale până la sfârșitul anului. Inițiativa face parte din programul “Road to Tomorrow”/”Drumul spre mâine” și deocamdată nu se știe pec e lungime se întinde experimentul.

Panourile Solar Roadways sunt rezistente pe cât sunt de eficiente și vin împreună cu LED-uri care înlocuiesc liniile și indicatoarele de pe șosea.

Surse: curbed.com, thenextweb.com,


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger