Panouri publicitare transformate în locuinţe pentru oamenii străzii

1

O echipă de arhitecţi şi designeri din Slovacia propune o idee inovatoare, care să vină în ajutorul oamenilor fără adăpost: transformarea panourilor publicitare de pe marginea drumurilor în mici cămine, apartamente, pentru aceste persoane fără casă, scrie Bored Panda.

 

 

Panourile publicitare ar putea fi transformate în apartamente cu două camere, în formă triunghiulară, după cea a panourilor şi ar cuprinde o bucătărie, un spaţiu tip “office”, un pat cu spaţiu de depozitare şi chiar şi o baie. Echipa din spatele ideii, DesignDevelop, explică proiectul pe site-ul său: “Proiectul Gregory urmăreşte optimizarea structurilor de tip panouri publicitare de exterior. Acestea necesită lucrări minime de întreţinere, cu costuri reduse, care ar putea fi susţinute de închirierea panoului publicitar pentru reclame la exterior” (adică din scopul iniţial al panourilor).

Imaginile de mai jos sunt doar propuneri ale echipei de arhitecţi (nu sunt reale, doar digitale), menite să ne prezinte felul în care “casa din panou” ar arăta, la final. Iar ideea nu este deloc rea, dimpotrivă, are un potenţial serios. Deocamdată, proiectul este gândit să fie implementat în Slovacia (dacă va găsi susţinere), datorită accesului relativ facil la apă şi energie al acestor case-panouri. Însă, în funcţie de avantajele sau dezavantajele unei zone sau ale alteia, cu modificări cerute de acestea, proiectul ar putea fi pus în practică oriunde în lume.

 

bilboard-houses-for-homeless-project-gregory-4

bilboard-houses-for-homeless-project-gregory-6

bilboard-houses-for-homeless-project-gregory-3

bilboard-houses-for-homeless-project-gregory-5

bilboard-houses-for-homeless-project-gregory-7

 

Mai multe informaţii: Project Gregory

 

Sursa şi foto: Bored Panda

 

Puteţi citi şi:

VIDEO Un experiment social despre importanţa aparenţelor

FOTO Arhitectură pentru oamenii străzii: adăposturi din materiale reciclate

Podul Manhattan din New York devine cartierul oamenilor fără adăpost

Locuinţe mobile pentru oamenii străzii şi nomazii urbani 


Un comentariu

  1. Eu am avut ideea asta acu 10 ani cand mergeam la facultate si vedeam mereu structurile alea in forma de triunghi, dar ce-i drept nu eram asa altruist, vroiam sa locuiesc eu acolo sus.
    Imi pare rau ca nu m-am facut arhitect, ca e a doua ‘inventie’ pe care o aud in ultima vreme si am avut-o si eu.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger