Pămîntul e o uriaşă centrală nucleară

2

Materialele radioactive, pe măsură ce se degradează, eliberează neutrini şi antineutrini. Energia acestora mişcă plăcile tectonice. Terra e plină de astfel de materiale radioactive şi e posibil să le folosim puterea pentru scopurile noastre.

De-a lungul a miliarde de ani, Pămîntul a funcţionat şi continuă să funcţioneze ca o centrală atomică. Un raport apărut în Nature Geoscience pe 17 iulie demonstrează că această centrală atomică naturală produce de două ori mai multă energie decît cea folosită de umanitate în prezent. Această energie e cea care crează munţii şi mută continentele şi va continua să fie produsă încă vreo cîteva sute de milioane de ani de acum încolo.
Energia nucleară naturală, spun cercetătorii de la KamLAND, cei care au făcut aceste măsurători, e acolo pentru noi şi ne aşteaptă să o culegem.


2 comentarii

  1. Articol foarte superficial.Deschide o ide fara sa explice sau detaileze.Pina acum cel putin eu stiam ca magma topita din interior si miscarile magmei care induce cimpul magnetic al terrei si miscarile tectonice ,vulcanele tot datate de magama samd , acuma cu centrala atomica …….doar nu sintem soare(stea) care intr-adevar e o centrala atomice . Va rog macar dati si lincuri unde se explica asa nu pot sa diger informatia ……

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger