Pământul costă 3.000 de trilioane de lire sterline

0

Un cercetător a creat o formulă prin care calculează valoarea Pământului şi a evaluat-o la 3.000 de trilioane de lire sterline, informează Daily Mail.

Astrofizicianul Greg Laughlin a ajuns la această valoare adunând vârsta planetei, mărimea, temperatura, masa şi alte statistici vitale. Dintre toate planetele, Pământul este cel mai valoros.

Marte a fost evaluată la 10.000 de lire sterline, iar Venus valorează mai puţin de un penny. Celelalte aproximativ 1.235 de planete din univers nu au fost evaluate cu un preţ mare din cauza climatului neospitalier.

Profesorul Laughlin de la Universitatea din California-Santa Cruz a inventat ecuaţia pentru a evalua decoperirile făcute de naveta Kepler de 600 de lire sterline a NASA.

Naveta care a vânat planete în misiunea sa a plecat în spaţiu în urmă cu doi ani, iar un an mai târziu, profesorul s-a hotărât să pună preţ pe planete. La acel moment, planeta din afara sistemului solar Gilese 581 era considerată lumea cea mai asemănătoare Pământului, dar potrivit ecuaţiei, are o valoare de doar 100 de lire sterline, pe când KOI 326.01 valorează 150.000 de lire sterline.

Cu cât e mai veche, cu atât e mai valoroasă o stea. Masa luată în calcul pentru sprijinirea vieţii ar fi una apropiată de a Pământului. Laughlin a luat în considerare, de asemenea, cantitatea de energie creată de stea şi dacă temperaturile încurajează viaţa.

Concluzia profesorului este că planetele cu o valoare peste 60 de milioane de lire sterline merită studiate. “Formula ne ajută să vedem cât e de valoros Pământul şi sper să ne va ajuta pe noi, ca societate, să păstrăm ce avem”, spune Laughlin.

Foto: Flickr / Teleyinex

Citiţi şi:

Primul recensământ planetar: Peste 50 de miliarde de planete în Calea Lactee

Infertilitatea va reduce şansele colonizării spaţiului cosmic

Cedric Villani, cîştigătorul Medaliei Fields în 2010: Matematica este obligatorie pentru înţelegerea Universului

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger