Pământeanul cu numărul 7 miliarde se naște pe 31 octombrie

0

Populația va depăși pragul de 7 miliarde pe 31 octombrie în acest an, preconizează United Nations Population Fund. Așadar, ziua de Halloween nu va aduce doar spirite și fantome, ci și un nou record.

Un număr atât de impresionant de oameni l-ar fi fascinat pe teoreticianul secolului al XIX-lea Thomas Malthus. Acesta spunea, într-un timp când populația era sub un miliard, că rata de creștere demografică trebuie scăzută pentru a preveni foametea și violența care ar fi urmările populării în exces a Pământului.

Ingeniozitatea umană și tehnologia au contrazis predicțiile lui Malthus deocamdată, dar explozia demografică și-a pus, totuși, amprenta asupra resurselor Pământului, contribuind la eroziunea solului și declinul populațiilor de pești.

Una dintre campaniile care marchează pragul de 7 miliarde de oameni este cea demarată de Centrul pentru Diversitate Biologică din Statele Unite, “7 Billion and Counting”. Reprezentanții organizației vor să tragă un semnal de alarmă cu privire la impactul exploziei demografice asupra speciilor de plante și animale în pericol. Organizație distribuie 100.000 de prezervative pe al cărora ambalaj sunt ilustrate animale pe cale de dispariție pentru a transmite în rândul americanilor, într-o modalitate amuzantă, mesajul că biodiversitatea este amenințată de creșterea demografică.

Foto: Flickr / Arenamontanus

Sursa: Huffington Post


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger